Dan D za Koper - prvič
Slovenski prvak Koper se bo danes prvič v klubski zgodovini pomeril v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Okčičevim izbrancem pa že v krstnem nastopu ne bo lahko - ognjeni krst bodo opravili proti velikanu iz Zagreba, Dinamu.

Koprski nogometaši v tekmo z Zagrebčani štartajo opogumljeni z zmago v slovenskem Superpokalu, četudi se nasprotnik na le-tej v tem trenutku ne more primerjati s preizkušnjo, ki slovenske prvake čaka danes. Ob 20.15 uri bo na Maksimiru šlo zares, Koprčani pa bodo vlogo favorita vsekakor prepustili Zagrebčanom.

Prav vloga favorita pa je tista, ki bo ob visokih ambicijah klubskega vodstva nogometašem Zagreba pred prvo tekmo na pleča naložila dodatno težo. Poraz proti slovenskemu predstavniku bi pomenil pravo katastrofo, dodatna sol na rano pa bi bilo dejstvo, da bi 'Plavi' izpadli že v drugem krogu kvalifikacij.

Koprčani so se v lanski sezoni pokazali kot čvrsta ekipa z neverjetno natančnostjo in učinkovitostjo. Ponovno se je namreč razigral Mitja Brulc, ki je morda še presegel 'top' formo iz časov, ko je nastopal v Celju in formo, kakršne v Mariboru nikoli ni našel. Če drži dejstvo, da so imele Pavlinove podaje proti Brulcu oči, pa je bila mreža magnet za izstrelke Novomeščana. Tu dodamo še odličnega Sesarja, ki Pavlinu pomaga v sredini igrišča, zanesljivega Handanagiča ter starega znanca Zagrebčanov Polovanca v obrambnih vrstah in dobimo ekipo, ki bi z malo sreče in ogromno zrelosti znala Zagrebčanom povzročiti težave. Veliko bo odvisno od forme vratarja Hasiča, že v Zagrebu pa se bo videlo ali bo novinec Marčeta lahko nadomestil odhod posojenega Dareta Vršiča. V Mariboru je bil Marčeta sicer dobro razpoložen, tako njemu kot Bubanji na levi strani pa je na koncu zmanjkalo predvsem zbranosti ob zaključku akcij.

Koprski strateg Nedžad Okčič je pred tekmo z Zagrebčani mnenja, da je njegova ekipa na pravi poti: "Mislim, da smo dobro pripravljeni, kar smo pokazali že na pripravljalnih tekmah in na slovenskem superpokalu. Ta je nakazal, da smo na pravi poti. Upam, da so igralci privarčevali nekaj energije in moči za torkovo tekmo."

Koprčani so sicer v ponedeljek trenirali na Maksimiru, Okčič pa bo lahko računal na vse igralce z izjemo Igorja Novakoviča, ki je poškodovan. Okčič je sicer prepričan, da bo največja zagrebška nevarnost za slovenska vrata pretila preko bočnih položajev, bržkone pa ga skrbi dejstvo, da bosta med igralci za nastop tudi Mario Mandžukič in Igor Biščan, ki sta bila sicer poškodovana.

Če je Okčič izpostavil napade preko bokov kot vrlino Dinama, pa je trener Zagrebčanov, Velimir Zajec, kot motor Kopra označil Mirana Pavlina. Sposobnost organizacije igre je res močan atribut nekdanjega kapetana slovenske reprezentance, veliko pa bo odvisno od njegovih podaj Brulcu, Bubanji in Marčeti.

Prvo tekmo med hrvaškim in slovenskim prvakom bo na Maksimiru vodil nizozemski sodnik Bas Nijhuis, povratno srečanje pa bo 20. julija ob 20.15 v Novi Gorici.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA