Dekani videli Prvo ligo
Luka Koper je v 35. krogu Prve lige v Dekanih izgubil proti Domžalam z 1:3 (0:2).

V Dekanih, kjer so gledalci po mnogih letih spet spremljali prvoligaški nogomet, so zasluženo slavili gosti iz Domžal. V tekmi, ki ni pomenila praktično ničesar, je bil junak tekme Janez Perme z dvema goloma.

Prvak Koper bo v zadnjem krogu gostoval v Lendavi, Domžale pa bodo gostile Celje.

Koprčani so sicer na tekmi prvi zapretili prek Dareta Vršiča v 16. minuti, a gosti so tri minute pozneje povedli. Blaž Mohar je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Janez Perme rutinirano z nekaj metrov poslal žogo v mrežo.

Sledile so minute premoči Koprčanov, v 25. minuti je s 30 metrov poskusil Vršič, isti igralec pa je pet minut pozneje po strelu z desetih metrov zadel okvir gostujočih vrat. Ko se je zdelo, da bodo Domžalčani na odmor odšli z minimalno prednostjo, pa so gledalci spremljali identično akcijo prvega zadetka gostov. Ponovno je z desne podal Mohar, na pravem mestu pa je bil takrat Jani Šturm.

Razigrani gosti so vprašanje zmagovalca rešili kmalu po začetku drugega polčasa. Napako Etiena Huskića in vratarja Suhonjiča je spretno izkoristil izkušeni Perme. Do 70. minute je bil nato nogomet precej povprečen, potem pa so si priložnosti sledile iz minute v minuto.

Pri domačih sta bila najnevarnejša Mitja Brulc (67.) in Andraž Struna (80.), pri gostih pa je dve izjemni priložnosti zamudil rezervist Amer Krcić.

Častni zadetek so državni prvaki dosegli po zmedi v kazenskem prostoru gostov, ko je reprezentančni kandidat Vršič z desetih metrov poslal žogo za hrbet Darka Brljaka. V končnici sta Krcić in Mitja Zaktovič zapravila novi priložnosti še za višjo zmago gostov.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmeva: Koper - Domžale
    Oglejte si izjave s tekme 35. kroga Prve lige Luka Koper - Domžale.

DELI NA