Delitev točk v Kopru
Luka Koper in Maribor sta se v 9. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Koprske in mariborske nogometaše je na prvenstveni lestvici pred tekmo ločil velik "prepad". Kanarčki po slabem startu v sezono še vedno tičijo pri dnu, medtem ko so Mariborčani že dolgo na vrhu. Kljub točkovni razliki pa je bila tekma precej izenačena, tudi končala se je z delitvijo točk, kar pomeni ohranitev devetega mesta za Koper in prvega za Maribor.

V močnem nalivu so prvi zapretili gosti v šesti minuti, ko je Robert Berić pobegnil po desni strani, a z desetih metrov streljal čez gol. Osem minut pozneje se je z leve strani v napad lepo vključil Martin Milec, a je tudi njegov strel s 14 metrov končal nad golom. V 18. minuti je Srebrenko Posavec stekel proti mariborskim vratom, streljal z 20 metrov, od obrambe Maribora odbita žoga pa je prišla do Davorja Bubanje. Slednji je stekel sam proti Jasminu Handanoviću in ga tudi premagal.

Vodstvo domačih ni dolgo trajalo. Zoran Lesjak je lepo vtekel z desne strani, preigral Damirja Hadžića in nato z natančno diagonalo ugnal še koprskega vratarja Igorja Nenezića. Koprčani bi lahko znova povedli v 34. minuti, ko se je Adnan Aganović sprehodil skozi mariborsko zvezno vrsto, streljal s 14 metrov, a je bil Handanović znova na mestu. Pet minut zatem so se domačini po zaslugi Milana Osterca, ki je zadel z glavo znova veselili, toda sodniki so gol zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavili.

V drugem polčasu so domači takoj pritisnili in kmalu povedli. V 51. minuti je Posavec izvedel kot z desne strani, najvišji v skoku pa je bil Bojan Đukić, ki je zadel z glavo. Trener gostov Darko Milanič je nato v igro poslal Marcosa Tavaresa, kar se je gostom takoj obrestovalo. Berić je pobegnil po levi strani, podal v kazenski prostor, Tavares pa je z lepim strelom izid izenačil.

Sledile so izenačene minute, ko je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. V 80. minuti je poskusil z desetih metrov Aganović, v 84. pa z močnim strelom še Davor Bagarić, a sta oba poskusa zletela čez gol. Gosti so nazadnje zapretili tik pred koncem, ko je Tavares streljal mimo gola.

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Maribor
    Oglejte si izjavi s tekme 9. kroga Prve lige Koper - Maribor.

DELI NA