Delitev točk v Stožicah

Olimpija in Nafta sta se v 13. krogu Prve lige v Ljubljani razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Ljubljanski nogometaši so bili doslej na domačem igrišču prepričljivi. Po porazu v uvodnem krogu so nato v Stožicah nanizali pet zaporednih zmag. Ob dejstvu, da Nafta v zadnjih štirih prvenstvenih tekmah Ljubljančanov še ni premagala, se gostom ni obetalo nič dobrega.

Toda razpletlo se je precej bolj po željah Lendavčanov, saj so z vročega gostovanja odnesli dragoceno točko. Nafta se je utrdila na osmem mestu, Olimpija pa je kljub le točki vsaj začasno prišla povsem na vrh prvenstvene lestvice.

V prvem polčasu je bila slika, kar zadeva tekme Olimpije, precej poznana. Zeleno-beli so imeli več žogo v svoji posesti, bili konkretnejši v svojih akcijah, a svoje premoči niso znali unovčiti. Dvakrat je v uvodnih 15 minutah poskusil Nik Omladič, v 18. minuti so imeli zapored priložnosti Matic Fink, Dragan Čadikovski in Filip Valenčič, a se iz njih ni izcimilo nič.

Kazen je sledila v 33. minuti, ko so Lendavčani povedli. Po kotu je z glavo zadel vsega 171 centimetrov visoki Roland Polareczki. Pet minut pozneje je Arpad Vaš ogrel dlani Elvisa Džafića, na nasprotni strani pa je minuto zatem znova nevarno meril Omladič, a se je izkazal Darko Prša v Naftinih vratih.

V začetku drugega polčasa so se Ljubljančani ob dobro postavljenih gostih trudili priti do odprtega strela, kar pa jim ni uspevalo. Izenačili so "šele" v 60. minuti, ko je bil po podaji Dareta Vršiča iz kota pred golom najspretnejši Dalibor Radujko in zadel za 1:1.

Tudi po golu so domači vršili pritisk proti gostujočim vratom, zgoščeni domači nogometaši pa so zapirali vse poti proti mreži. Pomagal ni niti udarec s "škarjicami" Milana Anđelkovića v 82. minuti, meril je namreč premalo natančno. Blažu Božiču in Davorju Škerjancu pa v zaključku tekme prav tako ni uspelo sprožiti dovolj dobrega strela za zmago, slednjemu je veselje preprečila prečka.

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane,  s tekme 13. kroga Prve lige Olimpija - Nafta.

DELI NA