Derbi Domžalčanom
Domžale so v 35. krogu Prve lige premagale Olimpijo s 3:0 (1:0).

Pri Domžalah, ki so naslov prvaka v lovu za Mariborom bržkone zapravili že v minulem krogu s porazom proti Gorici, so v derbiju predzadnjega kroga državnega prvenstva proti najbolj vroči ekipi drugega dela Olimpiji lahko le upali na spodrsljaj Štajercev in domačo zmago.

Slednjo so uresničili, a napake vijoličastih niso dočakali in tako sezono sklenili na drugem mestu.

Rumeno-modri sicer tekme niso dobro začeli, saj so bili večji del pri žogi Ljubljančani, ki so imeli v osmi minuti prvo lepo priložnost, ko je Nika Omladiča nepravilno zaustavil Darko Zec. Prosti strel je s kakšnih 20 metrov izvajal Zoran Zeljković, ki pa je streljal mimo vrat.

V 20. minuti pa so si Domžalčani priigrali prosti strel kakšnih 30 metrov od vrat Olimpije. Z neposrednim strelom je poizkusil Marko Drevenšek; vratar Kristian Lipovac je šele v drugem poizkusu žogo pokril.

Zmaji so bili še naprej konkretnejši, a domači nogometaši so se dobro branili. Luka Elsner je v 31. minuti storil napako na polovici Domžal, do strela s 25 metrov je prišel Enes Rujović; žoga se je odbila od Zeca, vratar Nejc Vidmar pa je z levjim skokom preprečil kot.

Tik pred odhodom na odmor so gostitelji prišli do vodstva, ko so izvedli hiter protinapad; Slobodan Vuk je na sredini zagradil žogo, podal na levo do Marka Kovjenića, ki je z lepim predložkom na prvi vratnici našel Jerneja Smukavca; ta je z glavo poslal žogo ob bližnjo vratnico in popeljal domače v vodstvo.

Tudi drugi del so bolje začeli zeleno-beli, ki so si prvo priložnost pripravili že v 47. minuti. Dalibor Radujko je v kazenskem prostoru našel Davorja Škerjanca, ki je ob Laminu Diallu našel prostor za strel in meril za las mimo spodnjega levega kota domačih vrat. V 54. minuti so Domžalčani zapravili lepo priložnost za povišanje vodstva, a je Lipovac ubranil poskus Smukavca.

Pet minut pozneje so Domžalčani le prišli do novega zadetka, ko je Vuk s strelom po tleh v levi spodnji kot premagal Lipovca. V 70. minuti lepo streljal Drevenšek, a je bil tokrat vratar Lipovac uspešnejši, minuto pozneje je bilo vroče pred vrati Domžal, ko je do strela s kakšnih 25 metrov prišel Sreten Sretenović, a je meril naravnost v roke dobro postavljenega vratarja Vidmarja.

Domžalčani so na 3:0 povišali v 76. minuti, ko je najprej Elsner dobro izbil žogo s polovice Domžal, podal do Vuka, ki je odlično podaljšal in s Kovjenićem stekel proti branilcu Olimpije in vratarju Lipovcu.

Na vrhu kazenskega prostora si je namestil žogo na levico in neubranljivo zadel v daljši kot gostujočih vrat ter s tem postavil končni izid, ki pa Domžalam ob zmagi Maribora v Ajdovščini ni prinesel odločilnega zadnjega kroga.

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 35. kroga Prve Lige Domžale - Olimpija.

DELI NA