Derbi Interblocku
Nogometaši Olimpije so v Spodnji Šiški v tekmi 1. kroga 1. SNL izgubili proti Interblocku z 1:3 (0:1).

Zadnjih nekaj sezon je bil Interblock edini predstavnik Ljubljane v elitni slovenski ligi, od letos pa mu bo družbo delala tudi Olimpija. Žreb je namenil, da sta se prav oba ljubljanska predstavnika v prvem krogu pomerila za prvo mesto v mestu, vlogo domačina, tokrat sicer na stadionu v Spodnji Šiški in ne za Bežigradom, pa je imela Olimpija.

Prednosti "domačega" igrišča varovanci trenerja Oblaka niso izrabili, saj so gostje prevladovali večji del tekme, bili bolj nevarni in navsezadnje tudi precej bolj spretni pred nasprotnikovim golom.

Uvodne minute so sicer potekale v rahli premoči Olimpijinih igralcev, toda brez prave končnice. Milenković je bil prvi, ki je poskusil pri gostih, le minuto zatem (8.) pa je Majcen sam pritekel pred Olimpijina vrata, toda vratarja Botonjiča, ki se mu je požrtvovalno vrgel pod noge, ni uspel premagati.

Stoodstotna priložnost je tako splavala po vodi, igra pa se je nato za nekaj minut vnovič preselila med oba kazenska prostora.

V 22. minuti so gostje z zadetkom Horvata popravili spodrsljaj iz osme minute, letošnja Interblockova okrepitev pa je zadela s strelom po tleh s kakšnih 18 metrov, potem ko je Bonifacio slabo posredoval v svojem kazenskem prostoru. Po zadetku Interblocka se je igra razživela in v 26. minuti je bil Da Silva blizu izenačenju, saj je Brazilec v dresu zeleno-belih neoviran iz bližine s strelom z glavo meril previsoko. V 34. minuti je z roba kazenskega prostora nevarno, a za las nenatančno, streljal še Cimerotič, toda tudi tokrat je žoga le za las zgrešila cilj.

Končnica prvega polčasa je minila v premoči nogometašev Interblocka, ki so največjo priložnost zapravili kakšnih pet minut pred odhodom na odmor. Nekoliko z desne strani, a vseeno še iz ugodnega položaja, je sprva streljal Milenković, vratar domačih Botonjič pa žoge ni ukrotil in jo je le odbil do Majcna, ki še drugič na tekmi ni zadel iz bližine.

Tako kot se je tekma končala v prvem polčasu, se je tudi začela v drugem. Interblock je narekoval ritem igri, a le s to razliko, da so to pot premoč kmalu kronali še z drugim zadetkom. Vratar Botonjič bi bržkone lahko bolje posredoval tudi v 47. minuti, ko je stal nekoliko iz vrat, Rakovič pa je žogo mojstrsko poslal prek njega, ta pa se je od prečke odbila za njegov hrbet.

V 64. minuti je bilo že 0:3 in s tem je bila tekma praktično odločena. Za visoko vodstvo Interblocka je kar z avtogolom poskrbel Bonifacio, ki je po strelu Jukana z roba kazenskega prostora žogo preusmeril in presenetil še lastnega vratarja.

Za častni zadetek povratnika v ligi najboljših je v 80. minuti poskrbel Šporar, a s tem zmaga gostov ni bila ogrožena. Eden v nizu veteranov v domači ekipi se je znašel na pravem mestu, potem ko po strelu Rudonje vratar Rozman ni uspel zadržati žoge.

SORODNE NOVICE

DELI NA