Derbi Mariboru
Mura je v 15. krogu Prve lige v Murski Soboti izgubila proti Mariboru z 1:3 (1:1).

Polna Fazanerija je po šestih sušnih letih znova pričakala akterje pomursko-štajerskega derbija.

Mura, ki je bila pred tekmo neporažena na osmih srečanjih, tokrat v svojih vrstah ni imela stebra obrambe, poškodovanega Damjana Ošlaja, Mitja Lotrič pa je bil na klopi. V ekipi Maribora ni bilo Zorana Lesjaka, Marcos Tavares pa je pričel na klopi. Pred pričetkom tekme so z minuto molka počastili spomin na nekdanjega rokometaša Iztoka Puca.

V uvodnih petih minutah derbija so dvakrat poizkusili domači; v prvem je po predložku Nusmirja Fajića Mate Eterovič s "škarijcami" streljal čez gol, v drugem pa je Fajić streljal mimo vrat. Gostje so odgovorili v peti minuti, ko je Dejan Mezga nevarno streljal z 18 metrov, žoga je zletela tik mimo desne vratnice. V naslednjem napadu je z desne strani silovito sprožil Dalibor Volaš, izkazal pa se je domači vratar Aleš Luk. Odprta igra z obeh strani je napovedovala, da bo kmalu prišlo do zadetka.

V 17. minuti so gostje po strelu Mezge zatresli zunanji del mreže, domači pa so bili še natančnejši in v Fazaneriji je zavrelo. Po hitrem protinapadu v 18. minuti je Leon Horvat odigral povratno žogo, kjer pa Damjan Bohar ni najbolje zadel žoge, a je bil na pravem mestu Fajić ter zadel desni spodnji kot vrat za vodstvo Mure.

V 32. minuti se je znova izkazal domači vratar, potem ko je ubranil strel Volaša, minuto pozneje pa ustavil strel Željka Filipoviča. Gledalci so skočili na noge v 35. minuti, ko so ob poizkusu Fajića centimetri delili Muraše od povišanja vodstva. Kar ni uspelo domačim je uspelo gostom. Po podaji Agima Ibraimija je spretno odreagiral Robert Berič, ki je le oplazil žogo, ta pa je ob levi vratnici našla pot v mrežo.

Prvo veliko priložnost v nadaljevanju so imeli v 56. minuti Mariborčani; Volaš je meril z glavo, vratar Luk pa je dobro posredoval in izbil žogo. Minuto pozneje so se domači po gneči v kazenskem prostoru srečno izvlekli, Mura pa ni bila nič manj nevarna v protinapadih.

Jasmin Handanović je v 71. minuti ubranil strel Leona Horvata, na drugi strani pa je svojo spretnost pokazal Murin vratar Luk. Trinajst minut pred koncem je bil domači vratar nemočen ob natančnem in močnem strelu Mezge z desne strani in žoga je končala v spodnjem kotu Murinih vrat.

Ob bučni podpori so muraši v zadnjih minutah poizkušali priti do izenačenja, ki ga je imel na nogi Horvat, ki je bil iz oči v oči s Handanovičem, gostujoči vratar pa je strel ubranil. Mariborčani so v nasprotnem napadu preko Gorana Cvijanoviča potrdili zmago. Omenjeni nogometaš je kronal lepo akcijo ter zadel v levi zgornji kot vrat domačih ter postavil končni izid dvoboja.

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote,  s tekme 15. kroga Prve lige Mura - Maribor.

DELI NA