Derbi Velenjčanom
Velenjski Rudar je v 6. krogu Prve lige premagal CM Celje z 2:0 (1:0).

Velenjčani so po remiju v Kopru spet prišli na zmagovalni tir. Kljub temu, da so že v 41. minuti ostali brez Sulejmanovića, ki je moral predčasno z igrišča zaradi dveh rumenih kartonov, so v lokalnem derbiju proti Celjanom, ki so pred tem trikrat zapored zmagali, vknjižili nove tri točke in se obdržali na vrhu prvenstvene lestvice.

Tekma se je sicer začela kar s 50-minutno zamudo, saj se je tik pred prvotno predvidenim začetkom tekme razdivjala huda nevihta.

Domači nogometaši so hitro prišli v vodstvo in s tem pokazali odločenost, da prekinejo neugodno tradicijo s Celjani (v prejšnjem prvenstvu so z njimi v štirih tekmah iztržili le točko). To jim je tudi uspelo. V sedmi minuti je Omladič, član mlade reprezentance, z žogo stekel po levi strani in podal v sredino kazenskega prostora, kjer jo je s približno šestih metrov ob desni vratnici v mrežo poslal Renato De Moraes.

Gostje so po zadetku zaigrali nekoliko podjetneje. Najnevarneje je domačemu vratarju Saviću zapretil Biščan, ko je s prostim udarcem z leve strani meril tik ob levi vratnici. Nato je bil z močnim udarcem s približno 25 metrov za nekaj centimetrov nenatančen Golob, tudi njegova žoga je zletela mimo desne vratnice.

Sledila sta nova nevarna napada Celjanov. V prvem je Gobec s strelom z glavo "oplazil" prečko, v drugem pa se je priložnost ponudila Dvorančiću, a je iztržil le kot. Igra je postajala vse živahnejša. Z močnim strelom z roba 16-metrskega prostora je Pokleka dobro ogrel gostujočega vratarja Mujčinovića, v 26. minuti pa se je v ugodnem položaju znova znašel Dvorančić, vendar je gledalce z dobro obrambo navdušil Savić.

Kljub dežju sta ekipi z odprto igro še naprej navduševali občinstvo. V 38. minuti je pred kazenskim prostorom Štraus "posekal" Omladiča, Grbić pa je nato po strelu zadel živi zid. Dve minuti zatem je domače moštvo ostalo brez svojega kapetana Sulejmanovića, ki je po prekršku nad Biščanom prejel drugi rumeni karton. V 44. minuti se je znova izkazal domači vratar Savić, ko je Biščan silovito streljal in meril pod prečko.

Razmere za igro so bile v drugem polčasu veliko boljše. Domači trener Marijan Pušnik je pred odhodom na odmor okrepil obrambno vrsto, ko je namesto napadalca Mešića v igro poslal Stojnića. Po pričakovanju so gostje prevzeli pobudo, a so domači do konca z veliko požrtvovalnostjo ne le ohranili minimalno vodstvo, temveč ga še povišali.

Svoje priložnosti so iskali v hitrih protinapadih. Enega teh so po daljšem času izvedli v 63. minuti, ko sta bila pri žogi Kolsi in Grbić, gosti pa so nevarnost odpravili z odbijanjem žoge v kot. V 72. minuti je po napadu po desni strani žoga prišla na levo, kjer je močno udaril Pokleka, vratar Mujčinović pa jo je odbil v kot.

Z desne strani ga je izvedel Omladič, žoga je mimo De Moraesa prišla do Kolsija, ki jo je z roba kazenskega prostora s težavnega položaja poslal ob levi vratnici v mrežo. Med 78. in 79. minuto so gostje izvedli tri zaporedne kote, po tretjem je Kačičnik s približno petih metrov močno sprožil, a je Savić spet izvrstno posredoval.

V sodnikovem dodatku je imel Golob veliko priložnost za povišanje izida, ko se je sam znašel pred Mujčinovićem, a mu je slednji strel obranil.

SORODNE NOVICE

DELI NA