Derbi brez zadetkov
Maribor in Domžale sta se v tekmi 5. kroga Prve lige v Mariboru razšla z neodločenim izidom 0:0.

Pred derbijem vodilnih moštev sta oba trenerja imela nekaj težav s sestavo ekipe. Zaradi težav s hrbtom je na tribuni ostal domači kapetan Marcos Tavares, med ogrevalnimi vajami na kratkem dopoldanskem treningu pa se je poškodoval Jovan Vidović.

Na nasprotni strani gostujoči trener Darko Birjukov še ne more računati na poškodovane Tadeja Apatiča, Blaža Brezovačkega, Dejana Geriča, Nika Cimpriča in Darka Topića, Brazilec Juninho pa je tik pred prestopom v tujino in je že odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal.

V prvem polčasu sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, Mariborčani pa so bili nekoliko boljši tekmec. Prvi strel na srečanju so sprožili nogometaši Domžal, streljal je Damir Pekič, vendar mimo vrat. Nato so zapretili še domači, Agim Ibraimi je streljal proti vratom Nejca Vidmarja, ki je žogo odbil v kot.

Vajeti igre so prevzeli Mariborčani, ki so si ustvarjali priložnosti, vendar nobena ni posebej ogrozila gostujočih vrat. Na svoj račun so prišli tudi nogometaši Domžal, streljala sta Pekič in Darko Zec. V 30. minuti je po lepi podaji Ibraimija preko vrat streljal Robert Berić. Najlepšo priložnost v prvem delu srečanja je imel Slobodan Vuk, ki je sprožil v 39. minuti, na pravem mestu je bil izkušeni Jasmin Handanović.

V drugem polčasu so si prvo priložnost priigrali vijoličasti, vendar strel Dejana Trajkovskega ni ogrozil Vidmarjevih vrat. Le nekaj sekund kasneje je streljal še Ibraimi, a preko gola. Za goste je prvič v drugem polčasu iz velike razdalje poizkusil Marko Drevenšek, Handanović pa je žogo brez težav ujel. V 67. minuti je lepo akcijo Domžalčanov zaključil razpoloženi Vuk, njegov strel pa je dobro ubranil Handanović.

Pet minut pred koncem so zapretili še mariborski nogometaši. Po nekaj zmede v obrambi gostujočih nogometašev je akcijo zaključil Robert Berić, vendar je zadel le Vidmarja, ki je stekel iz vrat. Ob izteku igralnega časa je po podaji iz kota z glavo streljal Berić, vendar se izid ni spremenil. Mariborčani tako še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, z dvema točkama prednosti pred drugouvrščenimi Domžalčani.

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Domžale
    Oglejte si izjavi s tekme 5. kroga Prve lige Maribor - Domžale.

DELI NA