Derbi brez zmagovalca
Olimpija in Maribor sta se v velikem derbiju 31. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

V večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom sta si ekipi razdelili točke. Tako gostitelji kot tudi gostje so nadaljevali z bledimi predstavami, ki jih v prvenstvu spremljajo v zadnjem času, Mariborčane pa bo zaradi zapravljene enajstmetrovke še nekaj časa bolela glava, saj bi lahko iz Ljubljane danes odnesli polni izkupiček točk.

Prvi polčas pred precej večjim številom gledalcev, kot je v Spodnji Šiški običajno, med drugim je v prestolnico pripotovalo tudi okoli 200 viol, je sprva minil v bolj ali manj enakovredni predstavi obeh moštev.

Malce podjetneje so srečanje začeli nogometaši Olimpije, ki pa svojih priložnosti v začetnih minutah tekme niso izkoristili. Zato pa se je Mariborčanom že v enajsti minuti odprla edinstvena priložnost za vodstvo, saj je Leonardo Bonifacio v svojem kazenskem prostoru igral z roko, nakar je sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Dragan Jelić, a je vratar Jan Oblak njegov poskus zaustavil.

Kljub temu so Mariborčani v 20. minuti le prišli do vodstva, ko je Marcos Tavares na desni strani preigral Bonifacia, podal pred gol, kjer Aleš Mertelj ni umiril žoge za udarec, temveč jo je podal Reneju Miheliču, ki jo je natančno poslal v desni spodnji kot. Vendar veselje Štajercev ni dolgo trajalo.

Že tri minute kasneje je Agim Ibraimi po prekršku Armina Bačinovića izvedel prosti strel, v gneči pred golom pa se je najbolje znašel Bonifacio in izid izenačil na 1:1. V nadaljevanju je sledila igra med obema kazenskima prostoroma, toda v 33. minuti bi domači lahko prvič na tekmi povedli, a je žoga po strelu Enesa Rujovića zadela vratnico.

V drugem polčasu je sledila nekoliko slabša igra obeh moštev, nekaj več dela pa je imel glavni sodnik Skomina. Ta je moral najprej v 50. minuti tekmo prekiniti, saj so navijači na igrišče zmetali goreče bakle. V 64. minuti pa je predčasno pot v slačilnico zaradi ugovarjanja videl pomočnik ljubljanskega trenerja Roberta Pevnika Safet Hadžić.

V 72. minuti je Tavares lepo podal Draganu Jeliću, ki pa je bil v prepovedanem položaju. V sodnikovem podaljšku je Mertelj nevarno zapretil s kakšnih dvajsetih metrov, a je žoga letela čez gol. To je bil hkrati tudi zadnji resnejši poskus za spremembo končnega izida, ekipi pa sta si točke upravičeno razdelili.

SORODNE NOVICE

DELI NA