Derbi brez zmagovalca
Maribor in Olimpija sta se v derbiju  31. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Večni derbi je postregel z všečno predstavo, ki se je končala z delitvijo točk. Mariborčani so bili blizu zmage, saj so imeli dolgo igralca več na igrišču in v 87. minuti zabili vodilni gol, toda v 90. minuti je Olimpijo, ki že 14 krogov ne pozna poraza, rešil Boban Jović.

Maribor ima zdaj 66 točk, osem več od drugih Domžal, Olimpija pa je četrta z 49 točkami.

Tekma v lepi kulisi Ljudskega vrta se je začela po željah Olimpije. Ta je namreč v peti minuti povedla, ko je Dare Vršič podal na desno stran proti Zoranu Zeljkoviću, slednji pa jo je nato poslal v kazenski prostor, kjer je bil Davor Škerjanc in z močnim strelom z dobrih desetih metrov zadel levi zgornji kot domačih vrat.

V 18. minuti so zeleno-beli doživeli hud udarec. David Kašnik je namreč kot zadnji mož obrambe nepravilno zaustavil Etiena Velikonjo, si prislužil drugi rumen karton v dveh minutah in moral z igrišča. Malce pred izključitvijo in nekaj minut po njej so Mariborčani še imeli prevlado na terenu, nato pa so z ne dovolj agresivnosti Olimpiji dovolili povsem enakovredno igro.

V 34. minuti je imel Tomo Šokota celo novo lepo priložnost za povišanje ljubljanskega vodstva. V 36. minuti so Mariborčani zapravili svojo dotlej najlepšo priložnost, ko je z glavo s šestih, sedmih metrov zgrešil Velikonja. Ta se je odkupil v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Dejana Mezge.

V drugem polčasu je bilo pričakovati pritisk domačih in v 55. minuti je imel Velikonja novo priložnost, vendar je Damir Botonjić, ki je pred tem obranil tudi poskus Marcosa Tavaresa, žogo po njegovem strelu iz bližine odbil v kot. Ljubljanski vratar je bil na preizkušnji tudi v 59. minuti po strelu Mezge z 20 metrov in jo opravil z odliko.

Mariborčani so pričakovano prevladovali, izpeljali kar nekaj nevarnih akcij, v 68. minuti pa je Velikonja neoviran poskusil z glavo, toda meril naravnost v Botonjića. Le nekaj trenutkov pozneje je iz ugodnega položaja do strela prišel še Robert Berić, a žogo poslal mimo desne vratnice.

V 76. minuti pa je moral zaradi udarca Škerjanca iz igre zaradi neposrednega rdečega kartona Nejc Potokar, tako da sta v končnici tekme ekipi krenili številčno enakovredni. Takoj zatem je Anej Lovrečič od daleč za malce zgrešil mariborska vrata.

Na drugi strani pa je v 83. minuti poskusil Tavares, a je bil ljubljanski vratar spet na mestu, minuto zatem pa je mariborski napadalec zatresel še vratnico. V 87. minuti se je zdelo, da je padel zmagoviti gol, potem ko je Tavares z desne strani podal pred vrata, kjer je bil Berić in žogo zabil v prazno mrežo. Toda v 90. minuti je Boban Jović tudi z nekoliko sreče prišel do žoge v kazenskem prostoru in jo poslal pod prečko za 2:2.

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 31. kroga Prve Lige Maribor-Olimpija.

DELI NA