Derbi kroga v Velenju

Pred 2. krogom Prve lige smo pregledali vse prihajajoče pare. Najbolj zanimivo bo v Velenju, medtem ko bodo neporaženi Domžalčani doma gostili prav tako neporažen Koper.

Prva liga, 2. krog

Nafta – Primorje, sobota ob 18.00

Po uvodnem porazu proti Kopru je pred nogometaši Primorja še eno težko gostovanje, na katerem bodo bržkone le stežka ohranili celo kožo. V zadnjih dneh so iz ajdovskega kluba namreč začele curljati novice o plačilni nedisciplini, zaradi česar je v negotovost postavljena prihodnost nekdaj enega izmed najbolj standardnih prvoligašev. Najbolj pesimistični govorijo celo o izstopu iz tekmovanja, kar bi gotovo predstavljalo hud udarec za celotno državno prvenstvo. Na drugi strani je v taboru Lendavčanov veliko bolj mirno, kljub goriškemu porazu v prvem krogu. Navijači in uprava se zavedajo, da bo trener Rob potreboval nekaj časa, da stvari po temeljiti poletni prenovi ekipe postavi na svoje mesto, prekmurska publika pa je tako znana po svoji potrpežljivosti in zvestobi klubu, zaradi česar so tekme v Športnem parku za goste praviloma vedno sila težavne. »Naftaše« je pred dnevi sicer v črno zavila nesrečna smrt mladinca Antolina, ki pa je nogometaše gotovo še bolj povezala in jim dala dodaten motiv pred sobotnim srečanjem.

Triglav – CM Celje, sobota ob 18.00

Razočaranje Celjanov po uvodnem domačem porazu z Domžalčani je bilo veliko, sobotni tekmec »grofov« pa izgleda ravno pravšnji za celjenje ran. Gorenjci so že v svojem prvem srečanju v Prvi ligi po osmih letih naleteli na »petardo« v Mariboru, in čeprav vse od začetka ponavljajo, da je njihov letošnji cilj le boj za obstanek, tako visok poraz k dobremu vzdušju v ekipi gotovo ni pridodal. Rumeno-modri so v torek uspešno prestali generalko z Readingom, angleškega drugoligaša so po trdem boju v Areni Petrol ugnali z 1:0, trenerja Đuričića pa gotovo žalosti dejstvo, da v soboto še ne bo mogel računati na strelca edinega zadetka Zajca, ki mora odslužiti še tekmo prepovedi nastopanja zaradi rdečega kartona iz lanske sezone. No, oslabljeni bodo tudi Kranjčani, zaradi rdečega kartona v prvem krogu ne bo Najdenova, na hladnem pa sta še izkušena Kreft in Zavrl, kar je za mlado moštvo trenerja Brkiča gotovo velik hendikep.

Domžale - Koper, sobota ob 20.00

Tako Domžalčani kot Koprčani so v sezono štartali s stoodstotnim izkupičkom. Vloga favorita v soboto bo kljub temu na strani Primorcev, ki so pred dnevi nogometašem Dinama vlili strah v kosti in jih premagali s kar 3:0, kar pa na žalost na koncu ni zadostovalo za napredovanje v 3. krog kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov. Trener državnih prvakov Okčić izpada ne objokuje, konec koncev izločitve Zagrebčanov realno ni pričakoval nihče, rezultat srečanja v Novi Gorici pa je za »kanarčke« vseeno odličen obet pred nadaljevanjem prvenstva. Svojo računico imajo tudi Domžalčani, ohrabreni po pomembni zmagi v Celju, ki se bodo svoji publiki na prvi domači tekmi hoteli predstaviti v čim lepši luči. Zanimivo bo videti ali bo trener Birjukov tokrat priložnost od prve minute namenil le 18-letnemu Smukavcu, ki je svoji ekipi na prvem srečanju prinesel zmago v zadnjih minutah igre, ali pa bo hitronogi napadalec kot menjava Pekiču oz. Krciču na svojo priložnost ponovno čakal kot joker s klopi.

HiT Gorica – Olimpija, nedelja ob 20.00

»Zmajčki« bodo morali z gostovanja na Primorskem nujno prinesti kakšno točko, saj navijači razprodaje ugleda svojih ljubljencev prav dolgo ne bodo trpeli. Že po porazu z Rudarjem Green Dragonsi niso skoparili z žaljivkami na račun strokovnega vodstva in igralcev, še ena ničla pa bi še dodatno zaostrila odnose na relaciji klub - navijači. Zanimivo bo videti ali bo Olimpiji pravočasno uspelo urediti dokumentacijo za Zeljkoviča, ki se v Ljubljano seli po posredovanju samega klubskega predsednika Rastoderja. Odlični levi krilni nogometaš s sabo prinaša obilo prepotrebnih izkušenj in titulo enega izmed najbolj standardnih igralcev slovenskega prvenstva pred odhodom na Ciper, kmalu pa bomo videli, ali bo njegov prihod dovolj za umiritev razmer pri zeleno-belih. Na drugi strani Goričani spijo mirno, od Evrope so se poslovili dostojno, z remijem na Danskem, močno zmanjšani proračun glede na lansko leto pa pomeni, da imperativ rezultata pri njih ni tako močan. Prvenstvo so »vrtnice« začele dobro, z domačo zmago proti Nafti, zato pritiska ni, vseeno pa bi bil aktiven izid odlična popotnica pred gostovanjem v Ljudskem vrtu, ki jih čaka v 3. krogu.

Rudar – Maribor, nedelja ob 20.00

Kot najzanimivejši obračun 2. kroga Prve lige lahko, vsaj na papirju, označimo dvoboj med Rudarjem in Mariborom. Velenjčani so sezono začeli z zanesljivo zmago v Ljubljani, zdaj pa jih v roku enega tedna čaka še drugi velikan slovenskega nogometa. Trener »knapov« Prašnikar je svoje največje uspehe dosegel prav na klopi vijoličastih, vendar preveč sentimentalen v nedeljo zagotovo ne bo – če bo mariborska obramba njegovim varovancem puščala preveč prostora, bo storil vse, da to izkoristi. Moštva nekdanjega selektorja slovenske reprezentance so praviloma najbolj nevarna prav iz hitrih protinapadov, to pa zna biti recept za dober rezultat proti Mariborčanom, ki radi diktirajo tempo igre. No, kljub temu je vloga favorita oddana gostom. Ti so v četrtek na povratnem srečanju z madžarskim Videotonom pokazali lepo predstavo in kot edini slovenski klub »preskočili« svojega nasprotnika, za nameček pa so jih v izjemnem številu podprli še njihovi navijači. Obramba deluje odlično, na štirih letošnjih uradnih tekmah je klonila le enkrat, tudi v fazi napada pa so »vijolice« sila učinkovite z osmimi zadetki. Sladke skrbi trenerju Milaniču povzroča konkurenca v konici napada – Plut je proti Triglavu blestel s »hattrickom«, Volaš pa z dvema zadetkoma proti Videotonu dokazal, da je bila lanska posoja v Nafto zadetek v polno.

Tekst: NZS/SZ
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA