20.08.2022 | Prva liga Telemach
Derbi pripadel vodilni Olimpiji

Koper - Olimpija 0:2 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Vinčić, Klančnik, Černe.
* Strelec: 0:1 Sešlar (36.), 1:1 Sešlar (93.).
* Koper: Golubović, Šimčak, Palčič, Prce (od 31. Rajčević), Novoselec, Correia, Vešner Tičić, Kotnik (od 79. Krajinović), Osuji, Parris, Kolobarić (od 69. Jašaragić).
* Olimpija: Vidovšek, Karamatić (od 60. Sualehe), Crnomarković, Ratnik, Lasickas, Doffo, Elšnik, Sešlar, Ziljkić (od 60. Pedro), Kvesić (od 72. Milović), Nukić (od 78. Rui Pedro).
* Rumena kartona: Rajčević, Šimčak.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska Olimpija nadaljuje izjemen niz na začetku sezone. Izbranci Alberta Riere so na šesti tekmi še šestič zmagali, ob tem pa še vedno niso prejeli zadetka. Tekma na lepo polni Bonifiki je sicer postregla s kar nekaj priložnostmi na obeh straneh, mož odločitve pa je bil Svit Sešlar z dvema ogloma. Z nekaj lepimi obrambami pa je nase spet opozoril tudi mladi vratar zeleno-belih Matvež Vidovšek. Olimpija je tako prepričljivo prva, ima šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem - Koprom.

Olimpija je nekoliko bolje začela tekmo, imela v deseti minuti tudi eno polpriložnost, ko je Svit Sešlar poskusil iz bližine, a močno z desne strani, Adnan Golubović pa je dobro posredoval. Ta je obranil tudi poskus Maria Kvesića v 15. minuti.

Koprčani, od katerih se poslavlja Žan Žužek, ki odhaja k Bariju v drugo italijansko ligo, so v 22. minuti prvič resneje opozorili nase, Andrej Kotnik je streljal z glavo, znova pa se je izkazal vratar Olimpije Matevž Vidovšek.

V 36. minuti pa je vodilna ekipa lige povedla. Po lepi akciji je na koncu do strela s 15 metrov prišel Svit Sešlar, ki je natančno meril in žogo ob vratnici poslal v mrežo.

V drugem polčasu so Koprčani zaigrali podjetneje, v 54. minuti je Luka Vešner Tičić poskusil iz bližine, a je bil spet Vidovšek na mestu. V 57. minuti pa je po samostojnem prodoru z desne strani streljal Kaheem Parris s 17 metrov, toda za malenkost zgrešil cilj.

Naslednji, ki je preizkusil Vidovška, je bil v 72. minuti Bede Osuji, v 83. pa še Vešner Tičić, tudi on je bil neuspešen. Anis Jašaragić je tudi zgrešil v 90. minuti, tri minute pozneje pa je Sešlar zapečatil usodo domače vrste, ko je še drugič zadel, ko je v kazenskem prostoru spodkopal žogo čez vratarja Golubovića.

Koper bo v 7. krogu v soboto gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo gostila Radomlje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Na Obali bomo priča derbiju kroga. Komu bo pripadel dvoboj vodilnih?

DELI NA