Derbi v Mariboru in Domžalah

Po reprezentančnem odmoru se v mesta ponovno vrača Prva liga. V 26. krogu bodo Celjani doma proti Interblocku skušali zmanjšati zaostanek nad Mariborom, h kateremu na obisk prihaja dobro razpoložena Gorica, ki je v dveh tekmah po menjavi trenerja osvojila vseh šest točk.

Domžale : Rudar, sobota ob 16:00

Sodnik: Miran Bukovec

Domžalčani in Velenjčani so v izjemni formi, trenutno gre za najuspešnejši ekipi spomladi, ki se sedaj, sicer skupaj z Nafto, enakovredno borita za tretje mesto. Po remiju proti Kopru v prejšnjem krogu bodo Domžalčani pred domačim občinstvom želeli želeli nekoliko uiti Pušnikovim varovancem, obenem pa vršiti pritisk na Celjane, ki trenutno bežijo za 4. Podobno računico ima tudi Pušnik na klopi Rudarja, ki bi se lahko v naslednjih treh krogih rešil zasledovalcev in naredil velik korak proti tretjemu, morda celo drugemu mestu -  naslednji vikend namreč ob Jezeru gostuje Nafta, potem pa Velenjčani potujejo v bližnje Celje.

Nafta : Luka Koper, sobota ob 16:00
Sodnik: Roman Glažar

Presenečenje jesenskega dela je tudi v spomladanskem delu presenetilo - tokrat žal v negativnem smislu. Lendavčani so jesen končali s 33 točkami na tretjem mestu, od takrat pa zabeležili zgolj 4 točke v petih tekmah in dovolili tako Domžalčanom kot Velenjčanom, da so ekipo Damirja Roba ujeli. Sedaj v Lendavo prihaja Koper, ki s Primorjem in Dravo bije bitko za obstanek. Koprčani so se po slabi jeseni nekoliko prebudili, ob dejstvu, da se bosta v Ajdovščini pomerila prav Primorje in Drava pa bi bila zmaga za varovance koprskega trenerja Okčiča tista, ki bi kanarčkom pustila nekoliko zadihati.

Mik CM Celje : Interblock, sobota ob 18:00 - prenos Š2.

Sodnik: Roberto Ponis

Kljub temu, da se držijo na drugem mestu, so Celjani v dosedanjem spomladanskem delu v večji meri razočarali svoje privržence. V petih tekmah so premagali le Ajdovce, katerim so sicer zabili tri zadetke, sicer pa zadeli le še v remiju z Mariborom. Štirje goli in pet točk iz petih tekem seveda ni dovolj za moštvo, ki bi želelo parirati vijoličnim, iz ozadja pa se hitro približujeta Rudar in Domžale. Je Slaviša Stojanovič med reprezentančnim premorom našel način, kako ekipo zbuditi iz strelske krize? Na drugi strani Interblock v zadnjem krogu težav z realizacijo ni imel, saj so Nafto odpravili kar s petimi zadetki. Lahko Benedejčičevi fantje nadaljujejo v tem stilu tudi proti Celjanom? Interblock ima pred osmim Koprom kar deset točk prednosti, kar jih uvršča v "varne vode", vendar ambiciozni Ljubljančani od sezone seveda želijo več - do tretjega mesta jih ločijo zgolj tri točke, kar pomeni, da je tudi evropska kvalifikacija še povsem realna. V luči tega bo iz Celja potrebno odnesti točke.

Maribor : Hit Gorica, sobota ob 20:00 - prenos TV Slovenija 2
Sodnik: Davor Drečnik

V Ljudskem vrtu se obeta še en nogometni praznik. Potem, ko sta Darko Milanič in Zlatko Zahovič skupaj sestavila močno ekipo, sedaj vijolice drvijo proti prvemu mestu na lestvici. Pred dvema krogoma so ustavili Celjane, v prejšnjem so v obup pahnili Ajdovce, sedaj pa v vroči Ljudski vrt prihajajo Goričani. Čeprav je do konca še precej tekem, je že jasno, da bo Mariborčane on tem tempu težko ustaviti, prav zaradi tega pa je pred Goričani pomembna naloga - z zmago bi zagotovo pridobili vsaj eno mesto na ligaški razpredelnici, obenem pa na preizkus postavili mariborsko vodstvo. V ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega, tudi goriško slavje v Mariboru ne bi bilo nič nenavadnega.

Primorje : Labod Drava, nedelja ob 16:00
Sodnik: Jože Vehar

Ajdovcem in Ptujčanom letošnja sezona ni pisana na kožo. Oboji so začeli z velikimi načrti, oboji imajo ekipo, ki bi se po imenih lahko borila vsaj za sredino lestvice. Nepredvidljivost letošnjega prvenstva pa je poskrbela, da bodo skupaj s Koprčani zelo verjetno določili novega drugoligaša. Do konca se sicer še dovolj, vendar ne Ajdovci, ne Ptujčani ne kažejo forme, ki bi jih lahko zadržala v družbi najboljših. Medtem, ko Drava letos še ni zabeležila zmage, so Ajdovci v 24. krogu doma premagali Rudar, kar bi lahko bila tudi neke vrste popotnica za tokratni obračun v Ajdovščini.

Tekst: NZS/MK
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA