Derbi vijoličastim
Nogometaši Maribora so v 4. krogu Prve lige premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (1:0).

Maribor je "prebolel" Zürich in v derbiju četrtega kroga dosegel svojo drugo zmago v državnem prvenstvu. Njihova žrtev je bila Olimpija, a povratnica v družbo najboljših je v tem trenutku še vedno preslabotna, da bi se lahko zoperstavila državnemu prvaku, čeprav je bila v drugi polovici tekme konkretnejša od domače zasedbe.

Za nameček je ljubljanska ekipa v Ljudskem vrtu nastopila še brez prvega zvezdnika Cimerotiča, na tribunah pa jih ni spremljala navijaška skupina Green Dragons, ki jo je policija v Teznem namesto v štajersko preusmerila v slovensko prestolnico.

Mariborčani, sicer absolutni favoriti tega obračuna, so krenili silovito, tako da je ljubljanska obramba po slabih treh minutah igre kapitulirala. Po neuspešnem posredovanju Cvijanovića je Mihelič požrtvovalno spravil žogo do roba kazenskega prostora, pritekel je Bačinović in z natančnim strelom zadel levi spodnji kot vrat ljubljanskega čuvaja mreže Oblaka.

Gosti so proti mariborskim vratom prvi strel sprožili v peti minuti, poskus Roja z 22 metrov pa je zletel prek vrat. V nadaljevanju je igra v glavnem potekala na sredini igrišča, po obdobju zatišja pa je po zadetku spet zadišalo v 26. minuti, ko je Mezga poslal lepo globinsko žogo do Jelića, ta pa v neposrednem obračunu in iz idealne priložnosti ni znal ukaniti ljubljanskega čuvaja mreže.

V drugem polčasu je ljubljanski strateg Brane Oblak opravil dve menjavi, Tiganj in Filipović pa sta vnesla nekaj več živahnosti v Olimpijino igro. V uvodu drugega dela je bila pobuda na strani gostov, a izrazitih priložnosti si zeleno-beli niso priigrali. Še najbližje zadetku je bil v 52. minuti Filipović, njegov poskus z velike razdalje pa ni bil dovolj natančen.

V mariborski igri je močno škripalo, bržkone tudi zaradi odsotnosti "ideologa" Pavloviča, a ljubljanska ekipa jim je bila v drugem delu tekme povsem enakovredna. Domača ekipa je nadzorovala hitro nabrano prednost, gostujoča pa ni imela moči in znanja za preobrat, čeprav si je "pridelala" eno lepo priložnost (Idrizi) in nekaj polpriložnosti (Tiganj, Filipović, Da Silva) za zadetek.

SORODNE NOVICE

DELI NA