Derbi vijoličastim
Maribor je v 3. krogu Prve lige s 3:1 (3:0) premagal HIT Gorico.

V derbiju tretjega kroga slovenskega nogometnega prvenstva so Mariborčani, ki so imeli po lepi četrtkovi zmagi nad Hibernianom upravičeno krila, takoj prevzeli pobudo.

Še pred začetnim sodnikovim žvižgom pa je Dejan Mezga, ki je proti škotski ekipi odigral svojo 100. tekmo v vijoličastem dresu, prejel šopek rož.

Prvo priložnost so imeli sicer gosti že v tretji minuti, a je bil Aris Zarifović z glavo za las nenatančen. Pobuda gostiteljev je kmalu obrodila sadove, ko je v 13. minuti svoj prvi zadetek v dresu Maribora dosegel nekdanji nogometaš Gorice, Goran Cvijanović, ki se je z roba kazenskega prostora z leve odločil za strel in lepo premagal gostujočega vratarja Vasjo Simčiča.
Goričani so sicer vzpostavili ravnovesje na igrišču, imeli žogo žogo v posesti, a do gola so vnovič prišli vijoličasti.

Še drugič se je med strelce v 25. minuti vpisal Cvijanović. Aleš Majer je lepo našel osamljenega Vita Pluta, ki se je znašel sam pred vratarjem Simčičem, a se je namesto za strel na gol odločil za podajo na levo stran do Cvijanovića, ta pa je še enkrat več s kakšnih 14 metrov ukanil Simčiča. Mariborčani so le osem minut pozneje vodstvo povišali že na 3:0. Po podajah Aleksandra Rajčevića in Tomislava Pavličića je z glavo zadel Elvedin Džinić.

Novogoričani se niso predali; v 42. minuti so izpeljali lepo akcijo, ko je z desne strani v kazenski prostor podal Enes Demirović, v skoku pa je bil najvišji Etien Velikonja, vendar je njegov strel z glavo končal v rokah domačega vratarja Marka Pridigarja.

Že dobro minuto pozneje je imel izjemno priložnost za zadetek še Sandi Arčon, vendar je bil premalo natančen. Proti koncu polčasa so gosti stavili na vse ali nič: novo priložnost so imeli v 45. minuti, ko je po kotu z desne strani z glavo vnovič poskušal Velikonja, a se je z izjemno obrambo izkazal Pridigar. A to še ni bilo vse; spet je s kakšnih 14 metrov streljal Arčon, Pridigar pa je tudi ta strel obranil.

Drugi del sta začeli nespremenjeni postavi, odločneje pa so začeli gosti, ki so bili napadalnejši že v zaključku prvega dela. Prvo lepo priložnost drugega polčasa so si priigrali v 51. minuti, ko je Velikonja močno sprožil iz prostega strela, a se je še enkrat več izkazal vratar Pridigar.

Že v naslednji akciji je bil po kotu z desne strani z glavo najvišji Miha Mevlja, ki je premagal Pridigarja in izid znižal na 1:3. Dve minuti pozneje so gosti vnovič nevarno zapretili, a je vijoličaste tokrat po strelu Demirovića rešila vratnica.

V drugem polčasu so v Ljudskem vrtu Mariborčani povsem popustili in le izjemnim obrambam Pridigarja ter sreči se lahko zahvalijo, da niso prejeli več zadetkov. V 80. minuti je bil po podaji z desne v kazenskem prostoru popolnoma sam Luka Volarič, ki je takoj sprožil strel, a je bil Pridigar še enkrat več na mestu.

Žogo je odbil iz kazenskega prostora, prišla je do Admirja Kršića, ki je poskusil s kakšnih 25 metrov, a je tudi ta strel Novogoričanov zaustavila vratnica.

SORODNE NOVICE

  • 01.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Gorica
    Oglejte si izjave po tekmi 3. kroga Prve lige Maribor - HIT Gorica.

DELI NA