Deseterica v boj za nove točke

Pred 3. krogom Prve lige smo pregledali tokratne pare. Najbolj zanimivo bo med Mariborom in Gorico, ekipama, ki sta tik pod vrhom lestvice, Celjane pa v Areni Petrol čaka sosedski derbi, saj gostijo Velenjčane. Primorje in Koper še vedno na začasnih prizoriščih.

Prva liga, 3. krog

Primorje – Domžale, sobota ob 18. uri

Sila zanimivi situaciji bomo priča na prvi tekmi 3. kroga Prve lige, ko se bosta med seboj pomerili ekipi Primorja in Domžal. Zaradi remonta ajdovskega štadiona bo srečanje namreč odigrano v domžalskem Športnem parku, kar v precejšnjo prednost postavlja moštvo gostov. Ti so po dveh odigranih krogih celo na prvem mestu lestvice, še več, so edini, ki so za zdaj zbrali popoln izkupiček in imajo na svojem računu šest točk. S popolnoma obratno situacijo se soočajo v taboru Ajdovcev, ki so zaenkrat zadnji brez osvojene točke, težko pa bodo kakšno osvojili tudi jutri. Trener Domžalčanov po dobrem začetku svoje ekipe ne zganja evforije, temveč umirja strasti in opozarja, da je potrebno v prav vsako tekmo iti s stoodstotno pozornostjo. Za zdaj ga njegovi varovanci upoštevajo, izkušena obramba ne dela napak, zanesljivo pa deluje tudi napad. Na drugi strani je situacija v klubu iz Ajdovščine manj rožnata, denarja za igralce še vedno ni od nikoder, da je brez njega možno le malo 'muzike' pa so vedeli povedati že naši pradedje. Za nameček bo moral njihov strateg Lokica ekipo sestaviti še brez izkušenih Kremenoviča in Tanjiča, prvi je kaznovan, drugi pa celi poškodbo gležnja.

CM Celje – Rudar, sobota ob 20. uri

Lokalnemu derbiju bodo gledalci priča v Celju, kjer bomo videli obračun CM Celja in Rudarja. Po dobrem začetku sezone z zmago proti Olimpiji in remiju z Mariborom so v boljšem položaju gostje, ki v mesto ob Savinji prihajajo neobremenjeni, pri Celjanih pa je nuja po osvajanju točk vedno hujša, saj je le ena osvojena točka proti lanskemu drugoligašu za upravo kluba in njegove navijače premalo. No, veliko elana so 'grofje' po razočaranju v Kranju gotovo dobili v sredo, ko so v Areni Petrol na kolena spravili španskega giganta Valencijo, vendar bi zmaga proti nekdanjim finalistom lige prvakov v primeru novega neuspeha pomenila le malo več kot nič. Vedno več simpatizerjev pričenja dvomiti o metodah dela trenerja Đuričića, ki bo svojim nogometašem v glavo moral čim prej vbiti, da mora biti pristop na srečanjih državnega prvenstva vsaj enak ali pa še bolj srčen kot proti renomiranim tujim klubom. 'Knapi' so mu sicer že v minuli sezoni povzročili kar nekaj sivih las – boljši od Celjanov so bili trikrat in ob tem v povprečju dosegli kar tri zadetke na srečanje, le v samem zaključku prvenstva je »grofom« uspelo ustaviti njihov nalet z remijem brez golov pred domačimi gledalci. Prašnikar tokrat težav z odsotnimi nogometaši nima, pri rumeno-modrih pa je vprašljiv nastop mladega reprezentanta Repa.

Luka Koper – Triglav, sobota ob 20. uri

Za nogometaši aktualnih državnih prvakov je boleča domžalska lekcija, v kateri se je razkrila odvisnost ekipe od izkušenih Brulca, Kariča in Kovačeviča, ki so to tekmo izpustili zaradi lažjih poškodb. Vseeno je potrebno vzeti v obzir, da je »kanarčkom« ogromno energije pobralo povratno evropsko srečanje proti Dinamu, jutri pa najbrž spet lahko pričakujemo, da bodo spočiti pokazali svoj pravi obraz. Tekmec je pravi, Triglavani so sicer minuli konec tedna pred domačimi gledalci proti Celjanom osvojili prvo točko v sezoni, vendar se lahko zanjo zahvalijo predvsem neučinkovitim nasprotnikovim napadalcem in dobrim reakcijam vratarja Gracarja. Koprčani bodo gotovo storili vse, kar lahko, da se vrnejo na zmagovalna pota in po Primorju uženejo še drugega lanskega drugoligaša ter svoj točkovni izkupiček še povečajo. Gorenjci so že pregovorno znani po boljši igri na domačem terenu, zato bi bil zanje velik uspeh že remi, njihova prednost pa je neobremenjenost, saj tudi v primeru neuspeha razočaranje ne bi bilo preveliko. Dodajmo še, da bo srečanje odigrano v Novi Gorici, kjer svoje tekme zaradi obnove Bonifike gostijo Koprčani.

Maribor – HiT Gorica, nedelja ob 18. uri

Maribor po dolgem času ponovno diha skupaj s svojimi nogometnimi ljubljenci, ki jim je včeraj po izločitvi Videotona uspel še en izjemno velik met. Pred dodobra napolnjenimi tribunami Ljudskega vrta so pokazali izjemno predstavo in demonstrirali model igre, ki se ga ne bi sramovali niti v marsikaterem mnogo večjem evropskem klubu, ter nogometaše škotskega Hiberniana ugnali s kar 3:0. Zelo dobro jim gre za zdaj tudi v domačem prvenstvu, kjer so zanesljivo ugnali Triglav in nato, bržkone že z mislijo na evropsko preizkušnjo, remizirali v Velenju, gotovo pa tri točke pričakujejo tudi v nedeljo. Goričani so sezono prav tako začeli z zanesljivimi igrami, ki so glede na poletne igralske rošade kar malce nepričakovane. Zmaga proti Nafti in remi z Olimpijo sta več kot zadovoljiva rezultata, za uspeh v Mariboru pa bodo kljub temu najbrž morali pokazati še malce več. Na roko jim gre dobra strelska forma mladega Velikonje, ki se je na srečanju z Ljubljančani proslavil z dvema zadetkoma (enim sicer iz najstrožje kazni) in tako dokazal, da je poškodba iz minule sezone že preteklost. Vijoličasti bodo gotovo skušali narediti vse, da tri točke ostanejo doma, glede na trenutno nogometno zanimanje se pričakuje tudi dober odziv gledalcev in s tem bučna podpora, vprašanji, ki se porajata pa sta ali bo Milanič taktiziral in zaradi povratnega srečanja v Edinburgu spočil kakšnega nosilca igre, in še bolj pomembno, ali bodo Mariborčani z glavami že na četrtkovi evropski preizkušnji.

Olimpija – Nafta, ponedeljek ob 18. uri

Ljubljančani so minuli konec tedna končno le zaigrali bolje in v Gorici prišli do prve točke v novi sezoni. Zadnji čas, bi lahko rekli, saj so se pritiski navijačev že bližali vrelišču in bi v primeru poraza kaj hitro lahko eskalirali v kaj hujšega. Črni dnevi se za 'zmajčke' vseeno še niso končali, zadnji rezultat bo namreč potrebno nadgraditi tudi v ponedeljek, ko v Šiško prihaja ekipa Nafte. Ta je gotovo ohrabrena po domači zmagi proti Primorju, ki pa je bila prigarana veliko težje, kot so strokovnjaki pa tudi sami Lendavčani pričakovali, saj so zaostanek v tri točke spremenili šele v zadnjih šestih minutah srečanja. So pa s tem preobratom potrdili svojo trdoživost in nepopustljivost, ki sta glavni adut izbrancev trenerja Roba, in pred težkim gostovanjem v Ljubljani dobili še dodaten elan. Nogometaši Olimpije se bodo nasprotniku tokrat zoperstavili brez kaznovanih Božiča in Cvijanoviča, verjetno tudi brez poškodovanih Omladiča in Da Silve, gotovo pa strateg Hadžič ne bo mogel računati niti na najnovejšo okrepitev Zeljkoviča. Pri zanesljivem vezistu namreč (kot je pri nas že v navadi) prihaja do komplikacij s papirji, saj njegov zadnji klub iz Cipra v Ljubljano še vedno ni poslal potrebnega certifikata, ki je za prestop nujno potreben. Kot glavni adut zeleno-belih se je v Gorici izkazal Rakovič z dvema zadetkoma, zato bo zanimivo videti ali si je z dobro predstavo pri Green Dragonsih priboril vsaj kakšno tekmo brez primerjanja nogometaša z raznoraznimi živalskimi vrstami. Omeniti velja še, da bo to srečanje v Športnem parku zadnje pred selitvijo Ljubljančanov v Stožice.

?Tekst: NZS/SZ
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA