Deveta zmaga Maribora
Maribor je v 19. krogu Prve lige premagal HIT Gorico s 3:1 (1:0).

Mariborčani so dvoboj s prebujeno Gorico odigrali zelo dobro. Večino tekme so bili boljši tekmec, gledalce so v prvi uri navduševali z domiselnimi akcijami in tudi zadetki, ki so jim prinesli deveto zmago v prvenstvu. Štajerci so tako obdržali stik z vrhom lestvice, Primorci, ki so pred tem trikrat zapored zmagali, pa so ostali na devetem mestu.

Mariborčani so bili v všečnem prvem polčasu boljši in so po prvih 45 minutah tudi zasluženo vodili. Edini zadetek je v 36. minuti dosegel Tavares, ki je končal lepo izpeljan protinapad. Sicer pa so imeli gostitelji še kar nekaj izjemnih priložnosti. V deveti minuti je tako iz bližine skoraj nemogoče zgrešil Samardžić, nato je zapretil še Mihelič, za njim pa je iz ugodnega položaja previsoko meril še Dodlek. Ob koncu polčasa je žogo čez gol poslal še Aljančič.

Na drugi strani so Novogoričani poskušali predvsem v protinapadih presenetiti domačo obrambo. Nekajkrat so prišli do spodobnih strelov, med njimi sta bila najnevarnejša Osterčev in Cvijanovićev.

Domačini so tekmo odločili v 51. minuti, ko je Mihelič lepo podal pred novogoriška vrata, kjer je bil na pravem mestu Tavares in zabil svoj drugi gol na tekmi. Vse upe Novogoričanov je v 56. minuti pokopal Plut, ki je spretno unovčil novo lepo podajo enega najboljših posameznikov na tekmi Miheliča.

Novogoričani so kljub visokemu zaostanku poskusili rešiti, kar se je rešiti dalo. Cvijanović je bil blizu zadetka v 63. minuti, ko je meril malce previsoko, v 77. minuti pa ga je dosegel Osterc. Kršić je podal iz kota, novogoriškemu napadalcu v prvo ni uspelo zatresti mreže, odbito žogo pa je le spravil za hrbet Ranilovića. V končnici tekme so bili gosti podjetnejši, a zmage domačih niso ogrozili.

SORODNE NOVICE

DELI NA