Domžalčani brez uspeha
Hit Gorica je v 34. krogu Prve lige premagala Domžale z 2:1 (1:0).

Novogoričani, ki so trdno v sredini lestvice in ne igrajo praktično za nič več, so sodeč po razporedu v zadnjih dveh krogih prvenstva bržčas dokončno preprečili domžalske sanje po preobratu na lestvici in prevzemu prvega mesta.

Tega še vedno in od danes še malce bolj zanesljivo držijo Mariborčani, ki imajo pet točk naskoka pred izbranci Darka Birjukova.

Ekipi v prvem polčasu nista navdušili približno 400 gledalcev, kolikor se jih je zbralo v športnem parku, in tistih, ki so si ogledali televizijski prenos. V prvih 45 minutah so nogometaši uprizorili le eno omembe vredno akcijo, iz katere so domači tudi povedli. Goran Galešić je prodrl po desni strani, iz igre vrgel dva branilca in nato z močnim strelom ukanil še Darka Brljaka.

V drugem polčasu je bilo pričakovati nalet Domžal, ki imajo sicer še teoretične možnosti za naslov prvaka. Toda na prvo priložnost so njihovi pristaši morali čakati vse do 56. minute, ko je po kotu Luka Elsner iz obrata žogo poslal čez gol. Gostitelji so v tem delu pobudo povsem prepustili gostom, se pomaknili nazaj in le čakali na protinapade.

To se jim je obrestovalo, saj je najprej William Franklin Vicente v 66. minuti lepo prišel do strela, a zadel le levo vratnico, v 67. minuti pa je Vicente - ob obilici prostora v domžalski zadnji vrsti - spet dobil uporabno globinsko žogo in takrat rutinirano zadel za 2:0.

V 77. minuti se je po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe na zelenice vrnil Rok Hanžič in v zaključku tekme skušal pomagati svojim soigralcem do ugodnejšega razpleta. Toda rumeno-modrim danes ni šlo nič od rok in nog, še tisti streli, ki so jih sprožili, so bili prešibki ali premalo natančni.

V sodniškem dodatku je imela Gorica prek Matije Široka in Galešića izjemni priložnosti za povišanje zmage, a je obe zapravila. Strel Široka je Brljak obranil, Galešić pa je zgrešil prazen gol.

Nato pa je Vasja Simčič s prekrškom nad Knezovićem (ta je bil sicer v očitnem prepovedanem položaju) zakrivil enajstmetrovko, moral z igrišča, ob vseh izkoriščenih menjavah pa je v vrata moral kar Vito Plut. Najstrožjo kazen je izvedel Damir Pekič in tako zabil častni gol za Domžale.

Gorica bo do konca sezone igrala še v Kranju in doma proti Rudarju, Domžale pa se bodo merile še z Olimpijo doma in Mariborom v gosteh.

2011-05-14/22:11

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 34. kroga Prve Lige Gorica - Domžale.

DELI NA