07.04.2024 | Prva liga Telemach
Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu

Bravo Kostel - Domžale 1:3 (0:0)

* Stadion v športnem parku Šiška, gledalcev 300, sodniki: Novarlić, Benc, Lahovič.
* Strelec: 0:1 Pišek (70.), 0:2 Stuparević (78.), 0:3 Pišek (82.), 1:3 Selan (87.).
* Bravo Kostel: Orbanić, Španring, Jakšić, Gorenc (od 74. Gurlica), Kavčič, Trdin (od 81. Selan), Štravs, Gidado (od 77. Maksimović), Pečar (od 84. Maher), Stanković, Poplatnik.
* Domžale: Štubljar, Klemenčič, Hodžić, Nwankwo, Offenbacher (od 87. Đapo), Stuparević, Pišek, Markuš (od 87. Husmani), Šturm (od 74. Mutavčić), Kolobarić (od 74. Perc), Topalović (od 60. Tolić).
* Rumeni kartoni: Poplatnik, Štravs, Španring; Perc.
* Rdeč karton: /

Zamenjava trenerja oziroma šok terapija vodstva domžalskega kluba je uspela. Novi trener Matej Podlogar, ki je na začetku tedna zamenjal Dušana Kosića, je debitiral z zmago, ta bo v boju za obstanek njegovi ekipi zagotovila mirnejše nadaljevanje prvenstva. Kakšnega velikega pomika v igri Domžal sicer ni bilo, če pa že, pa to velja predvsem za obrambo. V napadu pa so rumeno družino rešili trije zelo lepi goli s streli od daleč. Za dva je poskrbel Jošt Pišek, za enega pa Filip Stuparević, slednji je dosegel redko viden gol, Matijo Orbanića je premagal s svoje polovice igrišča.

Do z goli bogatega zaključka tekme so nogometaši pokazali zelo malo dobrega nogometa. Videti je bilo, da sta obe ekipe bili zadovoljni z začetnim izidom in nista hoteli ničesar tvegati. Gostitelji so bili vseeno nekoliko bolj aktivni in konkretni, čeprav pravih priložnosti ni bilo.

V prvem polčasu so gledalci videli veliko strelov od daleč, Ljubljančani pa so bili najbližje zadetku v 15. minuti, ko je po strelu Mateja Poplatnika žoga zadela Abraham Nwankwa, spremenila smer, toda zletela malo mimo vratnice. Bravo je po kotih dvakrat tudi dobil skok v tekmečevem kazenskem prostoru, toda strela Gašperja Trdina in Nemanje Jakšića nista pomenila večje nevarnosti za gol Lovra Štubljarja.

Prosti strel Piška, ki je bil za malo nenatančen, je bila edina priložnost drugega dela. Do 70. minute, ko je Pišek še enkrat dobil priložnost, da približno z 18 metrov ogrozi Orbanića. To je storil mojstrsko, vratar ni imel nikakršnih možnosti. Zagotovo pa je kriv za prejet gol osem minut pozneje. Stal je namreč preveč izven svojih vrat, Stuparević je to videl in prek njega žogo s svoje polovice poslal v mrežo.

To pa še ni bilo vse. Pišek je v v 87. minuti z močnim in natančnim strelom, tokrat nizkim, dosegel še tretji gol za Domžalčane, za kozmetični popravek izida pa je v 87. minuti poskrbel domači rezervist Beno Selan.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostile Rogaško, Bravo Kostel bo gostoval v Celju.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?

DELI NA