Domžalčani do prve zmage

Triglav - Domžale 2:3 (1:1)

* Športni center, sodniki: Kovačič, Perger, Herženjak.
* Strelci: 1:0 Majcen (24.), 1:1 Podlogar (34.), 1:2 Sappinen (50.), 2:2 Janković (57.), 2:3 Vuklišević (90.).
* Triglav: Arko, Janković (od 86. Petric), Aliaga Verdu (od 72. Jašaragić), Mlakar, Rogelj, E. Kryeziu (od 81. Udovič), Kumer, Milanović, Brkić, Tijanić, Majcen.
* Domžale: Mulalić, Vuklišević, Pišek, Klemenčič, Ibričić, Sikošek (od 66. Čorluka), Sappinen, Karić Šoštarič, Podlogar, Jakupović (od 72. Kolobarić), Svetlin (od 82. Kait).
* Rumeni kartoni: E. Kryeziu; Karič Šoštarič, Svetlin.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so končno okusili slast zmage v sezoni 2019/20. Po štirih porazih in neodločenih izidih so prvi polni izkupiček osvojili v gorenjski metropoli, odločilen gol pa je v 90. minuti dosegel Damjan Vuklišević.

Izbranci gostujočega trenerja Andreja Razdrha, ki je pred desetimi dnevi zamenjal Simona Rožmana, so po svoji premierni zmagi v tej sezoni še bolj poglobili rezultatsko krizo Kranjčanov. Ti so po obetavnem uvodu v sezono doživeli že šesti poraz v nizu, pred današnjim obračunom so klonili proti Olimpiji, Muri, Sežani, Celju in Bravu.

Domžalčani so bolje pričeli tekmo v Kranju, prvo obetavno akcijo pa so izpeljali v deseti minuti, ko je Senijad Ibričić poslal globinsko podajo do Rauna Sappinena, vodilni zadetek gostov pa je v zadnjem trenutku preprečil domači vratar Jalen Arko.

V uvodnih minutah malce "rezervirani" gostitelji so v 15. in 16. minuti dvakrat nevarno zagrozili prek prvega zvezdnika Luke Majcna. Napadalec "orlov" je najprej po podaji Tijanića z leve strani streljal prek vrat, v drugem poskusu pa je njegov strel v zadnjem hipu zaustavil Tilen Klemenčič.

V 24. minuti so domači gledalci skočili na noge. Levje zasluge za vodilni gol si lasti Tilen Mlakar, ki je prodrl po levi strani in poslal uporabno podajo v gostujoči kazenski prostor, Majcnu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Domžalčani so deset minut kasneje dosegli izenačujoči gol. Po prostem strelu Ibričića z leve strani je žoga prišla do Mateja Podlogarja, po njegovem prvem strelu je žoga zadela njegovega soigralca Sappinena, a se je žoga ponovno odbila do njega ter v jo drugem poskusu spravil v kranjsko mrežo.

V prvi minuti sodnikovega podaljška se je Majcen po podaji Roglja znova znašel v lepi priložnosti, a je streljal mimo desne vratnice gostujočega vratarja Ajdina Mulalića.

Gosti so podjetno začeli drugo polovico tekme, predvsem "vroč" je bil Sappinen. Njegov prvi poskus je v 48. minuti blokiral Žan Kumer, dve minuti kasneje pa je estonski napadalec izkoristil globinsko podajo Tamara Svetlina in povišal na 2:1.

Le dve minuti kasneje bi Domžalčani lahko povedli s 3:1, potem ko je Janez Pišek z 20 metrov zadel okvir vrat.

V začetku drugega polčasa dokaj neprepričljivi Kranjčani so v nadaljevanju vendarle prišli do sape, Filip Janković pa je v 57. minuti po kombinirani akciji in natančnem strelu z dvanajstih metrov zadel za 2:2.

Razdrhovi varovanci so v 67. minuti znova nevarno zapretili, po predložku Svena Šoštariča Karića z leve strani se je po strelu Podlogarja izkazal domači vratar Arko.

Domžalčani so v izdihljajih tekme vendarle dosegli zmago. Po kotu z desne strani je najprej Klemenčič zadel okvir vrat, žoga pa se je odbila do Vukliševića, ki jo je z močnim strelom "zabil" v kranjska vrata za končno zmago s 3:2.

Kranjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Maribor, domžalska pa bo gostovala v Velenju. Obe tekmi bosta v nedeljo, 22. septembra.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Domžale
    Domžale še vedno čakajo na prvo prvenstveno zmago. Jim bo do treh točk uspelo priti proti Triglavu, ki išče izhod iz krize?

DELI NA