Domžalčani klonili v Celju

Celje - Domžale 2:1 (1:1)

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.
* Strelci: 0:1 Vuk (21.), 1:1 Lotrič (36./11 m), 2:1 Kerin (72.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, D. Štraus (od 81. Ćalušić), Plantak, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 89. Štravs), Božić, Vizinger.
* Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Šoštarič Karič), Vujadinović, Klemenčič, Ćorluka, Ibričić, Pišek, Mujan, Lazarević (od 70. Podlogar), Vuk (od 79. Sappinen), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Pišek; Vujadinović, Sikošek.
* Rdeči karton: /.

Celjani in Domžalčani so na prvi medsebojni tekmi skupaj dosegli kar osem zadetkov, od tega pet zmagovalci iz Celja. Ti so slavili tudi tokrat v z goli manj bogatim obračunom. Izbranci Dušana Kosića so zrežirali preobrat in še četrto tekmo zaporedoma končali neporaženi. Kljub temu ostajajo na petem mestu s točko manj od četrtouvrščene Mure in tretjeuvrščenega Aluminija, ki pa ima tekmo manj. Domžale so po sedmem porazu ostale na osmem mestu.

Tekmeca sta se v prvih 20 minutah bolj ali manj previdno preizkušala, v 21. minuti pa so gosti povedli. Tonči Mujan je na robu kazenskega prostora oddal žogo v kazenski prostor do Slobodana Vuka, ki je bil (vsaj) na meji prepovedanega položaja, ta pa jo je nato pod Matjažem Rozmanom potisnil v celjsko mrežo.

V 32. minuti so konkretnejši Domžalčani prišli do novega poskusa, z roba kazenskega prostora je le malce premalo natančno meril Arnel Jakupović. V 35. minuti pa je Celjanom uspelo izvesti prvo nevarnejšo akcijo, po kateri je žogo v kazenskem prostoru dobil Luka Kerin, novinec v domžalski obrambi Nikola Vujadinović ga je brcnil in zakrivil najstrožjo kazen. To je unovčil Mitja Lotrič s šestim golom sezone in tretjim z bele pike.

V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Vujadinović, a je bil njegov strel z glavo premalo konkreten za Rozmana. Slednji pa je moral precej resneje posredovati v 69. minuti, ko je Vuk lepo prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru.

V 62. minuti je bil nevaren tudi Mujan, z leve strani je žogo poslal mimo oddaljene vratnice. Deset minut pozneje pa so dotlej nenevarni Celjani povedli z 2:1. Lotrič je najprej lepo zaposlil vtekajočega Daria Vizingerja, ki je malce z desne zadel nasprotno vratnico, odbito žogo pa je z enajstih metrov v mrežo potisnil Luka Kerin.

V 78. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Jakupović, Rozman se je izkazal, pri Celjanih pa je v 88. minuti iz obrata poskusil še Lotrič, a je Ajdin Mulalić žogo ukrotil.

Celjani bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjane konec tedna čaka zahtevna tekma z Domžalčani, ki še naprej ne najdejo prave igre. Pred meseci so bili ob Kamniški Bistrici boljši grofi, bo v soboto drugače?

DELI NA