Domžalčani nabirajo zmage
Domžale so v 33. krogu Prve lige premagale velenjski Rudar z 2:0 (2:0).

Domžalčani še naprej trdno držijo drugo mesto v svojih rokah. Danes so po zaslugi odličnega začetka tekme, ki jim je omogočil lažje nadaljevanje in nadzor nad potekom dogodkov, premagali šestouvrščene Velenjčane, kar je bila njihova četrta zaporedna zmaga.

Po njej imajo 64 točk ali le štiri manj od vodilnega Maribora. Do konca prvenstva so še trije krogi.

Domžalski nogometaši niso potrebovali veliko časa, da so prišli do zanesljivega vodstva. Že v četrti minuti je Juninho na vrhu kazenskega prostora našel Mitjo Zatkoviča, ta pa je nato natančno meril v spodnji desni kot gostujočih vrat.

Tudi v nadaljevanju so bili Domžalčani aktivnejši in konkretnejši, kar se jim je obrestovalo v 25. minuti, ko so povedli z 2:0 po strelu Juninha s 25 metrov. V 33. minuti so bili Domžalčani blizu tretjega zadetka, ko je Mato Šimunović zatresel desno vratnico, v nadaljevanju akcije pa je bil po novem Šimunovićevem poskusu na mestu Boban Savić.

Gosti so svoj prvi strel sprožili šele v 48. minuti, ko je poskusil Denis Grbić, Darko Brljak pa se ni pustil premagati. Toda to je bil bolj ali manj osamljen primer ogroženosti domžalskih vrat, medtem ko so na drugi strani domačini znali kar pogosto poskrbeti za nelagodje velenjskih nogometašev, dvakrat je bil, denimo, z glavo nevaren Ivan Knezović (57., 76.), v 80. minuti še Juninho, ob koncu tekme pa tudi Marko Drevenšek, a je ostalo pri 2:0.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 33. kroga Prve Lige Domžale - Rudar.

DELI NA