Domžalčani nadaljujejo svoj pohod

Gorica - Domžale 0:1 (0:0)


* Športni park, gledalcev 250, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Benc (Rače).
* Strelec: 0:1 Kous (55.).
* Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Širok, Šturm, Mbida, Praprotnik (od 82. Pavić), Mevlja, Gregorič (od 74. Durić), Dornik (od 58. Bremec), Jogan.
* Domžale: Vidmar, Skubic, Zec (od 60. Husmani), G. Vuk (od 77. Korun), S. Vuk, Halilović, Dobrovoljc, Šimunović, Balkovec, Janža (od 51. Požeg Vancaš), Kous.
* Rumeni kartoni: Kadrija, Šturm, Mbida; Janža, Kous, Balkovec.
* Rdeč karton: Šturm (72.).

Domžalska ekipa je tudi v Novi Gorici upravičila naziv "strup" za domače ekipe. Varovanci Stevana Mojsilovića so zmagali že na petem zaporednem gostovanju, že drugič v sezoni tudi v Novi Gorici (Gorica je zmagala v Domžalah). Junak njihove 13. zmage je vratar Nejc Vidmar, ki je v 47. minuti ubranil enajstmetrovko. Za Gorico, ki v spomladanskem delu do zdaj še ni zabeležila poraza, pa je sledila kazen v 55. minuti, ko je v polno zadel Žiga Kous. V 72. minuti so domači v polju ostali še brez igralca, zaradi drugega prekrška je sodnik izključil Janija šturma.

Začetek je napovedoval živahno tekmo. Novogoričani so takoj prevzeli pobudo, krenili v napad, Domžalčani pa so prežali na hitre protinapade. Že v četrti minuti so maloštevilni gledalci videli priložnost na obeh straneh, pred domžalskimi vrati se je po strelu Šturma izkazal vratar Vidmar, po protinapadu pa se je v ugodnem položaju znašel Darko Zec, a streljal mimo vrat.

Po živahnem začetku pa se je tekma hitro umirila, do nove priložnosti je minilo precej časa. V 38. minuti so si jo priigrali domači, a je bil po prodoru in podaji Nejca Praprotnika strel Mihe Mevlje z glavo nenatančen. Na drugi strani se mu je le minuto pozneje oddolžil Kous. Domžalčani so bili v zadnjih minutah prvega dela nevarnejši, tako je Goran Vuk v 40. minuti že obšel vratarja Vasjo Simčiča, a mu je veselje preprečil Miha Gregorič, le nekaj trenutkov pozneje pa je eno priložnost zapravil Zec. Za to bi kaj lahko sledila kazen, saj je Praprotnik v izdihljajih polčasa lepo izvedel prosti strel, toda Vidmar je žogo odbil v kot.

Domžalski vratar pa je pravi junak postal na začetku drugega dela, ko je po prekršku Erika Janže Praprotnik izsilil najstrožjo kazen, strel z bele točke tudi sam izvedel, a Vidmar ga je v medsebojnem dvoboju premagal. To je gostom vlilo dodatnih moči, Zec in Vuk bi lahko kaznovala zapravljeno enajstmetrovko, kar ni uspelo njima, je uspelo Kousu, ki je v 55. minuti z natančnim strelom zaključil lepo akcijo Domžalčanov.

Po vodstvu so gostje še okrepili obrambo, domači pa so postajali vse bolj nervozni, nekdanji igralec Domžal je tako v dveh minutah storil dva nespametna prekrška, s katerima si je prislužil predčasno pot v slačilnico. Številčno oslabljeni so sicer še poskušali izenačiti, a so bili pri poskusih nenevarni.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 27.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica – Domžale

DELI NA