Domžalčani ne najdejo recepta za sosede

Kalcer Radomlje - Domžale 1:1 (0:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Ponis (Koper), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 Firer (69./11 m), 1:1 Gajić (73.).
* Kalcer: Ivačič, Jakovljević, Ejup, Jazbec, Primc, Janković (od 58. Krcić), Barukčić, Balić, Cerar (od 70. Nunić), Šipek, Gajić (od 74. Babunski).
* Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani (od 78. Ožbolt), Matjašič (od 55. Batrović), Vetrih, Repas, Volarič (od 59. Majer), Firer.
* Rumeni karton: Firer.
* Rdeči karton: Ejup (53.).

Radomljani so v sosedskem obračunu prišli do prve spomladanske točke. To so si priigrali, čeprav so bili večino tekme v podrejenem položaju in čeprav so izenačujoči zadetek dosegli z igralcem manj. S skupno desetimi točkami je Kalcer sicer še vedno trdno na zadnjem mestu, izbranci Simona Rožmana pa so Olimpiji ponudili priložnost, da se z morebitno nedeljsko zmago v Celju spet prebije na drugo mesto.

Domžalčani so prevladovali v prvem polčasu, a vse do zaključka polčasa niso bili nevarni za vrata Aljaža Ivačiča. Na voljo so imeli kar devet strelov iz kota, že v prvih 16 minutah kar šest, a do priložnosti niso prišli. Zato pa sta ob koncu nase opozorila Jan Repas in Ivan Firer. Prvi je v 40. minuti zadel vratnico s strelom z dobrih 20 metrov, drugi pa je iz približno sedmih metrov zgrešil cilj.

Radomljani, v vlogi gostitelja v domžalskem športnem parku, so bolj ali manj čakali na protinapade in pazili na krpanje lukenj v obrambi, a dvakrat tudi ogrozili Dejana Milića. V sedmi minuti je Luka Gajić meril malce previsoko, v 14. minuti pa je Josip Balić z volejem z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo desne vratnice.

V uvodu drugega polčasa je prvi nase opozoril Repas, ko je malce z leve strani iz bližine prišel do strela, a je bil Ivačič dobro postavljen. Voda na domžalski mlin je še malce bolj stekla v 53. minuti, ko je bil zaradi grobega prekrška izključen Leo Ejup. Ta je z nogo v prsni predel zadel Repasa.

Domžalčani, sicer popolni gospodarji drugega polčasa, so do vodilnega zadetka prišli v 69. minuti, ko je Ivan Firer unovčil najstrožjo kazen. To je zakrivil eden domačih branilcev, ki je igral z roko.

Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Po napaki Gabra Dobrovoljca, njegovo žogo je namreč na levi strani prestregel Gajić, je slednji prodrl v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je na poti odbila še od Mihe Blažiča, rahlo spremenila smer in končala za Milićevim hrbtom.

Gosti so nato vse moči usmerili v napad, v 82. minuti je bil Blažič s strelom z glavo za malenkost premalo natančen, malce zatem pa je le zunanji del mreže zadel Veljko Batrović. V 87. minuti je izjemno priložnost Domžal zapravil Firer, ki je bil povsem sam pri strelu s slabih desetih metrov, toda veselje mu je malce pred golovo črto preprečil Gal Primc, ki je podstavil glavo in žogi spremenil smer.

Radomljani bodo v 29. krogu 17. aprila gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa bodo gostili Krško.

Tekst: STA 

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Domžale
    Radomljani in Domžalčani bodo odigrali še zadnji občinski derbi letošnje sezone. Rožmanovi četi, ki pogleduje tudi proti torkovemu gostovanju na Portovalu, ne bi smelo manjkati motiva, saj so mlinarji jeseni rumenim zadali presenetljiv in boleč poraz.

DELI NA