Domžalčani ostajajo zadnji

Bravo - Domžale 0:0

* Stadion Žak, sodniki: Žganec, Klančnik in Herženjak.
* Strelci: /.
* Bravo: Vekić, Zec, Križan, Nukić, Ihbeisheh, Kirm, Mensah, Žinko, Vrljičak, A. Matko (od 90. Kancilija), Kurtović (od 18. Španja).
* Domžale: Mulalić, Pišek, Klemenčič, Lazarević (od 68. Pečnik), Ibričić, Mujan (od 58. Vuk), Sikošek, Karič, Podlogar (od 87. Sappinen), Rom, Gnezda Čerin.
* Rumena kartona: Pečnik, Vuk.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani še naprej čakajo prvo zmago sezone. V Ljubljani so iztržili točko in še naprej zasedajo zadnje mesto na lestvici. Čeprav so imeli najlepšo priložnost na tekmi, pa so tudi novinci v ligi nekajkrat ogrozili vrata gostov in zaslužno osvojili svojo pet točko sezone.

Gledalci so najlepšo akcijo prvega polčasa in tekme videli v 45. minuti. Domžalčani, ki so igrali z novo okrepitvijo Janezom Piškom, a brez poškodovanih Marca Da Silve, Branka Ilića in Daria Kolobarića ter Gabra Dobrovoljca, ki je odšel v Turčijo, so takrat izpeljali lep napad, ki ga je z volejem z 12 metrov končal Dejan Lazarevič. Na njegovo nesrečo je zadel le prečko.

Sicer pa so tudi pred tem gosti imeli terensko pobudo, a bili dokaj nenevarni ob pravočasnih blokih domačih branilcev, gostitelji, ki med drugim niso mogli računati na kaznovanega Ovbokho Agboyija, pa so bili nekajkrat nevarni iz protinapadov, pri čemer je bil dvakrat pri strelu Mitja Križan, a bil tako v 21. kot 34. minuti neuspešen. V 38. minuti je od daleč poskusil tudi Mustafa Nukić, a poslal žogo čez gol.

Že v 46. minuti je po Piškovi podaji prišel do strela Podlogar, izkazal pa se je Igor Vekić v Bravovih vratih. Slednji je dobro posredoval tudi po poskusu Senijada Ibričića z leve strani v 53. minuti. Čeprav so v uvodnih minutah prevladovali Domžalčani, pa so Ljubljančani nevarno ogrozili vrata v 56. minuti, ko je Ajdin Mulalić dobro posredoval po strelu z glavo Luke Žinka.

Nov nevarnejši poskus so sprožili gosti, ko je v 79. minuti od daleč meril Tilen Pečnik, domači vratar pa ni imel veliko dela. Malce več ga je imel v 82. minuti, ko je Matija Rom streljal z glavo, a je svojo nalogo dobro opravil. Do konca je sledilo še nekaj polpriložnosti, izid pa se ni spremenil.

Bravo bo v 7. krogu v nedeljo gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Bravo je po tem, ko je izgubil z Aluminijem, izpadel še iz pokalnega tekmovanja, Ljubljančane pa zdaj čaka obračun z Domžalami. Rumeni so v spopadu s Celjem prejeli kar pet golov, bodo v nedeljo zakrpali luknje v obrambi?

DELI NA