Domžalčani pokvarili debi Vanolija na Koprski klopi

Luka Koper - Domžale 1:2 (0:1)


Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Kogej (Idrija).
Strelci: 0:1 Halilović (14.), 1:1 Pučko (77.), 1:2 Husmani (89.).
Rumena kartona: Korun, Kous.
Rdeč karton: /.

Luka Koper: Hasić, Palčič, Blažič, Mavrič Rožič, Perger, Filipović, Popovič, Čovilo (od 70. Lotrič), Bubalo (od 53. Brečević), Pučko, Čadikovski (od 76. Majcen).
Domžale: Zabret, Skubic, Topić, G. Vuk (od 80. Požeg Vancaš), Knezović, Kovjenić, Pihler (od 73. Husmani), Halilović, Korun, Balkovec (od 75. Živec), Kous.

Koprski nogometaši so kljub osvežitvi na trenerskem stolčku, Milivoja Bračuna je zamenjal Rodolfo Vanoli, doživeli nov, tretji zaporedni poraz. Pred domačimi gledalci so točko izgubili v izdihljajih tekme, odnesel pa jim jo je Zeni Husmani. Ta je tako poskrbel za sedmo zmago Domžal, s katero se je četa Stevana Mojsilovića utrdila na tretjem mestu. Zdaj do tega kroga četrtemu Kopru beži za štiri točke (22:18).

Po uvodnem otipavanju so gosti povedli v 14. minuti. Jure Balkovec je žogo podal iz kota, Denis Halilović pa je po strelu z glavo premagal koprskega vratarja Ermina Hasića. V 33. minuti je dobro s prostega strela s 25 metrov meril Balkovec, vendar je žoga končala za kak centimeter preko domačih vrat. Zadnje minute prvega polčasa so pripadle domačim. Po strelu Miroslava Čovila z glavo v 39. minuti je minuto pozneje po kotu Milan Bubalo zatresel prečko domačega gola.

V drugem polčasu so prvi zagrozili gosti. Goran Vuk je pobegnil koprski obrambi, prišel sam pred Hasića, vendar je bil slednji v dvoboju iz oči v oči uspešnejši. Šest minut pozneje je z roba kazenskega prostora dobro sprožil Aleks Pihler, Hasić pa se je izkazal z dobro obrambo. Nato pa so Primorci izid poravnali. V 77. minuti je Matej Pučko prejel žogo na robu kazenskega prostora na levi strani, potem pa mojstrsko, v slogu Italijana Alessandra del Piera iz najboljših časov, očistil pajčevino v vratih Gregorja Zabreta.

Zadetek je dal domačim krila, tako da so močno pritisnili. V 83. minuti je Denis Popovič streljal z 18 metrov le malce čez vrata Domžal. Pred vratarjem Zabretom je bilo še nekajkrat vroče, vendar je domžalska obramba vedno znova razčistila nevarne situacije. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, pa sta rezervista Saša Aleksander Živec, ki je bil v vlogi podajalca, in Husmani v vlogi strelca priigrala Domžalam veliko zmago.

SORODNE NOVICE

DELI NA