Domžalčani so se poslovili od Husmanija

Domžalčani so na zadnji dan poletnega prestonega roka ostali brez dolgoletnega člana. Rumene je zapustil Zeni Husmani, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil leta 2012, nogometno pot pa bo nadaljeval pri turškem drugoligašu Giresunspurju, s katerim je sklenil enoletno pogodbo.

»Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Pred nekaj dnevi je bil vzpostavljen kontakt, nato so stekli pogovori, pri čemer bi se najprej iskreno zahvalil mojemu dosedanjemu klubu, ki mi je prestop omogočil. Sloves iz Domžal ne bo enostaven, saj je za mano šest fantastičnih sezon, v katerih je ta klub postal moja družina, sam pa sem v tem času napredoval kot oseba in nogometaš. Odhajam v ambiciozno sredino, ki bo zagotovo nova lepa stopnička v moji karieri. Zelo sem vesel in hkrati motiviran, da mojemu novemu klubu pomagam pri preboju v prvo turško ligo. Domžalam seveda ne bom rekel zbogom, saj sem prepričan, da se nekje v prihodnosti znova vrnem. Vedno bom del rumene družine in rumena družina bo vedno velik del mene,« je ob odhodu dejal otrok Šibenika, za katerega so bile Domžale prvi klub na tujem.

»Zeni je bil zelo dolgo član našega kluba in je v tem času z nami dosegel veliko. Vsekakor je verjetno najbolj borben igralec, ki je kadarkoli igral za naš klub, s svojimi odnosom pa je vselej bil vzor vsem ostalim. Zelo ga bomo pogrešali, je pa v fazi kariere, ko mora takšne priložnosti izkoristiti in zato smo ugodili njegovi želji. Za vse, kar je naredil za naš klub, se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo obilo sreče v karieri. Vsekakor se bomo se srečevali in videvali, saj je pustil neizbrisen pećat v rumeni družini,« je ob slovesu Husmanija, ki se je pred leti vrnil na igrišča po hudi poškodbi kolena, dejal prvi kadrovnik kluba Matej Oražem. Makedonski Albanec, ki pa se je z družino hitro preselil na Hrvaško, je za Domžale odigral 163 uradnih tekem, dosegel devet zadetkov, s 139 prvoligaškimi tekmami pa se uvršča na osmo mesto večne klubske lestvice.

Domžale sta začasno zapustila še dva nogometaša, Nermin Haljeta in Denis Tubić bosta izkušnje nabirala v 2. SNL. Prvi je bil posojen Iliriji, drugi pa Fužinarju.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale z novim vratarjem
  Domžalčani so ob koncu priprav v Umagu predstavili novega vratarja. Simon Rožman bo lahko v drugem delu prvenstva računal na izkušenega Krševana Santinija, ki bo ob Kamniški Bistrici zaigral s statusom posojenega nogometaša Osijeka.
 • 05.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Nova pogodba za nadarjenega vezista
  Domžalčani bodo skušali spomladi na prvoligaškem zemljevidu uveljaviti še en izdelek svoje nogometne šole. Tamar Svetlin šteje šele 17 let, a velja za enega od najsvetlejših talentov svoje generacije, danes pa je z matičnim klubom podpisal novo pogodbo.
 • 03.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale v pomlad tudi z Nigerijcem
  Domžalčani so danes potrdili tretjega novinca v zimskem prestopnem roku. Rumeni se bodo v pomlad podali močnejši za nigerijskega vezista Bruna Ibeha, za katerim je zanimiva nogometna pot, saj je v preteklosti igral tudi v Urugvaju.
 • 01.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor premagal Domžale
  Nogometaši Maribora se bodo konec tedna odpravili v turško Antalyjo, pred slovesom od Slovenije pa so se v ligaškem spopadu udarili z Domžalami. V dveurnem obračunu so krajšo potegnili rumeni, ki so v dvoboju šestih zadetkov klonili s 4:2.
 • 29.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžalčani okrepili obrambo
  Domžalčani bodo spomladi močnejši za novega osrednjega branilca Jureta Obšivača. Dalmatinec se ob Kamniško Bistrico seli po epizodi v Kazahstanu, z rumenimi pa je sklenil enoletno pogodbo, bivanje v Domžalah pa se lahko še podaljša za eno sezono.
 • 26.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale so se razšle še z Belimo
  Po Kirmu, Ibraimiju, Šipku in Melnjaku se je od domžalskega dresa poslovil tudi Ruben Belima. Nekdanji up madridskega Reala je klubsko vodstvo seznanil z željo, da si želi vrnitve v domače okolje, bližje svoji družini.
 • 23.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale izgubile Melnjaka
  Simon Rožman bo v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije pogrešal tudi Daria Melnjaka, ki se pol leta pred iztekom pogodbe seli v Rizespor, v vrste zadnjega kluba najmočnejšega turškega prvenstva.
 • 18.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale so se razšle s Šipkom
  Kristijan Šipek ni več član domžalskega kluba, so danes sporočili iz vrst dvakratnih državnih prvakov. Krilni nogometaš se je, potem ko si ni uspel izboriti minutaže, z vodstvom kluba dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe.
 • 15.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Bivši grof med ravbarje
  Domžalčani so po tem, ko so se razšli s Kirmom in Ibraimijem, predstavili prvega zimskega novinca. Ob Kamniško Bistrico se je preselil Tilen Pečnik, ki se je pred dnevi razšel s Celjem, danes pa je z Domžalami sklenil dveinpolletno pogodbo.
 • 09.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Počitka konec tudi za Domžalčane
  Sreda je bila prvi delovni dan tudi za nogometaše Domžal. Ravbarji so se po skupnem zajtrku in uvodnem sestanku ogreli v dvorani, nato pa zasedli igrišče z umetno travnato površino v Športnem parku Domžale. Simon Rožman je poveljeval 26 nogometašem.

DELI NA