Domžalčani ugnali grofe
Domžale so v 28. krogu Prve lige na domačem igrišču premagale CM Celje z 2:0 (0:0).

Domžalčani so dosegli 15. zmago v državnem prvenstvu in se vodilnim Mariborčanom, ki imajo tekmo manj, približali na štiri točke zaostanka, medtem ko Celjani ostajajo na osmem mestu.

Izbranci domačega stratega Darka Birjukova so dolgo časa lomili odpor povsem defenzivno naravnanih Celjanov, v drugi polovici tekme pa so pred vsega 400 gledalci prek Mitje Zatkoviča in Daliborja Teinoviča vendarle ukanili strnjeno tekmečevo obrambo.

Prvi del je minil v absolutni prevladi domačih nogometašev, ki so si priigrali številne priložnosti, a Zatkovič, Damir Pekič, Juninho in njihovi soigralci so bili pri zaključnih strelih silno nezbrani in nenatančni.

Na drugi strani so se Celjani branili z vsemi razpoložljivimi sredstvi, le tu in tam zagrozili iz nasprotnih napadov, v prvem polčasu pa so vendarle izpolnili svoj cilj in svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

V drugem polčasu so gostitelji vendarle kronali svojo absolutno premoč, čeravno so v samem začetku najprej zagrozili gosti prek Zorana Pavlovića, njegovo "bombo" iz 49. minute pa je domači vratar Nejc Vidmar komajda ubranil. Nato so na sceno stopili domači nogometaši.

Prvi je mrežo gostov načel Zatkovič v 59. minuti, ko je z močnim in natančnim strelom s 25 metrov zadel zgornji levi kot vrat nemočnega vratarja Amela Mujčinovića. Dvanajst minut pozneje, ko Zatkovič in Juninho nista v celoti in najbolj natančno izpeljala nasprotnega napada, je odbita žoga prišla do Teinovića, ki je z 28 metrov zadel za končnih 2:0.

Po drugem domžalskem golu se je tekma umirila, gostitelji so se pomaknili v obrambo, Celjani pa niso kazali pretiranih ambicij po spremembi izida.

Domžalčane že v sredo, 20. aprila, čaka prvi polfinalni obračun pokala Hervis z ljubljanskim moštvom IB Interblock, v soboto, 23. aprila, pa bodo gostovali v Kopru. CM Celje bo dan pred tem na domačem igrišču gostil Triglav Gorenjsko.

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale-Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 28. kroga Prve lige Domžale-Celje.

DELI NA