26.02.2022 | Prva liga Telemach
Domžalčani ujeli niz zmag

Domžale - Bravo 3:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Sagrković, Mikača, Šprah.
* Strelca: 1:0 Jakupović (14.), 2:0 Markuš (56.), 3:0 Jakupović (61.).
* Domžale: Mulalić, Klemenčič, Šoštarič Karič, Pišek, Ilenič, Alić, Husmani (od 89. Podlogar), Ibričić (od 73. Martinović), Jurilj (od 73. Vuk), Markuš (od 73. Perc), Jakupović (od 81. Repas).
* Bravo: Josipović, Španring, Jakšić, Križan, Kavčič, Kurtović, Nsana (od 79. Trdin), Memić (od 57. Trontelj), Kramarič (od 79. Sever), Kurež (od 46. Kerin), Bajde (od 57. Maružin).
* Rumeni karton: Kurtović.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani kljub odsotnosti še vedno poškodovanega Dejana Georgijevića nadaljujejo uspešno serijo izidov v spomladanskem delu. Potem ko so po točki proti Taboru premagali Olimpijo in Koper, so danes vzeli mero še Bravu, ki je bil prav tako spomladi še neporažen. Domžale so se z deveto zmago v sezoni vsaj začasno točkovno izenačile z doslej petouvrščeno Muro, Bravo pa jim na četrtem mestu beži le še za točko.

Domžalčani so nekoliko odločneje začeli tekmo, v deveti minuti so tudi zadeli, toda Alen Jurilj je bil v prepovedanem položaju. Zato pa so domači zasluženo povedli v 14. minuti, ko je Enes Alić žogo po tleh poslal v kazenski prostor, približno z desetih metrov pa je nato zadel Arnel Jakupović, potem ko se je žoga od vratnice odbila v mrežo.

Po golu so konkretneje zaigrali tudi Ljubljančani, v 20. minuti je Gregor Bajde v kazenskem prostoru domačih slabo zadel žogo. V 33. minuti pa so bili blizu drugemu zadetku domači, ko je z roba kazenskega prostora Mitja Ilenič za malo zgrešil cilj. Strel Jurilja malce z leve pa je Renato Josipović v 35. minuti ukrotil. V 44. minuti je dotlej najnevarnejši strel Brava sprožil Simon Nsana z dobrih 20 metrov, toda Ajdin Mulalić je bil na mestu.

Mladi Ilenič je bil prvi s strelom v drugem polčasu, a je žogo poslal previsoko, drugi "vroč" igralec Domžal v tem delu sezone Benjamin Markuš pa je v 56. minuti podvojil prednost domačih, ko je s 14 metrov malce z leve zadel za 2:0 z diagonalnim strelom. Na teh spomladanskih tekmah je zbral dva gola in dve podaji.

V 61. minuti pa je znova zadel Jakupović, svoj šesti gol sezone je dosegel malce z leve strani po podaji Senijada Ibričića. V 65. minuti so gosti v enem napadu dvakrat nevarno streljali v kazenskem prostoru prek Luke Kerina in Matije Kavčiča, obakrat pa se je izkazal Mulalić. V 81. minuti je bil še bližje zadetku Gašper Trdin, ki je zadel vratnico domžalskih vrat s strelom malce z desne. Tudi sicer so gosti v končnici poskusili priti vsaj do zadetka, a bili neuspešni.

Domžale bodo v 24. krogu v torek gostovale v Kidričevem, Bravo pa bo dva dni pozneje gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Na lestvici Prve lige Telemach so se izoblikovale tri skupine klubov. Domžale in Bravo tvorita zasedbo na sredini ligaške razpredelnice, v sobota pa se bosta tekmeca udarila ob Kamniški Bistrici. Kdo bo spretnejši?

DELI NA