Domžalčani z dna
CM Celje je v 9. krogu Prve lige izgubilo proti Domžalam z 2:3 (1:2).

Domžale, ki so bile pred tem krogom na zadnjem mestu, so v Celju (domači nogometaši so bili doslej tretji) prišle do druge zmage v sezoni. Gosti so bili večino tekme boljši tekmec, razpoloženi Šturm, Juninho, Drevenšek in drugi pa so premoč znali tudi unovčiti. Predvsem je bil strelsko razpoložen Drevenšek z dvema goloma.

Tekma v Celju se je začela s hladnim tušem za domačine. Že v četrti minuti je namreč Šturm po akciji Zatkoviča in Stojanovića s približno 11 metrov zadel za 1:0. Toda domačim hiter zadetek ni pristrigel kril, temveč jih je motiviral za hitro povračilo. V 12. minuti je najprej Rep namučil Brljaka, v 18. pa je Dvorančić podal do Štrausa, ki je sam stekel proti vratom in izid izenačil.

Že v 20. minuti je trener gostov Vlado Badžim moral poseči po prvi menjavi, poškodovanega Apatiča je zamenjal Topić. Toda to ni vplivalo na uspešnost domžalske igre, v kateri je bil zelo živahen Juninho. V 34. minuti so Domžalčani prišli do novega vodstva, ki ga je po akciji Zatkoviča in Stojanovića z lepim strelom z 20 metrov priigral Drevenšek.

Domžalčani, pri katerih so nevarno poskusili še Teinović, Juninho in Šturm, so v tem polčasu popolnoma nadzorovali potek igre in se optimistično odpravili v slačilnice.

Tudi drugi polčas so bolje začeli gosti, ki so prek Juninha in Drevenška (slednjemu je Mujčinović v 56. minuti s skrajnimi močmi obranil prosti strel s 25 metrov) nevarno zapretili. Gosti so povsem zasenčili domačo zasedbo in priložnosti nizali kot po tekočem traku.

Posledica: nov zadetek v mreži Mujčinovića. V 63. minuti so Celjani slabo podali žogo do vratarja. Ta jo je poskušal izbiti, toda Šturm je uspešno blokiral. Žoga je nato prišla do Zatkoviča, ki jo je oddal popolnoma samemu Drevenšku, slednji pa je zabil še svoj drugi gol na tekmi.

Celjani so v zadnjem obdobju tekme vendarle pokazali nekaj več odločnosti, ki pa je obrodila samo "en sad". V 87. minuti je napako gostujoče obrambe po Repovi podaji izkoristil Biščan in znižal na 2:3. Toda zatem so nekdanji državni prvaki brez posebnih preglavic obdržali prednost in se veselili novih treh točk, ki so jih dvignile z dna lestvice.

SORODNE NOVICE

DELI NA