Domžalčani zadali Muri nov poraz

Mura 05 - Domžale 1:2 (0:1)


Stadion v Fazaneriji, gledalcev 400, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Kokolj (Škofljica) in Jovanović (Celje).
Strelci: 0:1 G. Vuk (24.), 0:2 S. Vuk (55.), 1:2 Eterovič (73.).

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar, Horvat (od 70. Eterovič), Kramar (od 54. Jelič), Buzeti, Vaš, Travner, Janža, Aborah, Maruško.
Domžale: Vidmar, Skubic, Živec (od 26. Kovjenič), Gerić, G. Vuk, S. Vuk (od 75. Požeg), Knezović, Balokog, Korun, Šimunović, Kous (od 84. Ihbeisheh).

Rumeni kartoni: Kramar, Horvat, Jelič, Janža; Skubic, Kous, S. Vuk.
Rdeč karton: /.

Murašem je v boju za obstanek vsaka tekma kot kvalifikacijska in v obračunu z Domžalami so nujno potrebovali zmago. Trener domačih Oliver Bogatinov je znova presenetil s postavo, saj so muraši kot domačini v Fazaneriji začeli tekmo brez klasičnega napadalca. Na koncu so doživeli dvanajsti poraz v sezoni in ostali prikovani na dno razpredelnice.

Že v prvi minuti so gosti izvedli nevaren napad, Dejan Gerić se je sprehodil skozi obrambo domačih in močno sprožil čez okvir Murinih vrat. Domači so vrnili udarec v šesti minuti. Po gneči v kazenskem prostoru Domžal je najprej poskušal Rok Buzeti, po odbiti žogi pa še Erik Janža, ki je nato poslal uporaben predložek v sredino, kjer je Arpad Vaš z volejem streljal visoko čez vrata.

Nejc Skubic je v 21. minuti nevarno ogrozil vrata domačih, njegov strel z 18 metrov je le za las zgrešil cilj. Tri minute pozneje so se gostje veselili vodstva, svoj prvenec v barvah Domžal pa je slavil Goran Vuk. Ta se je po globinski podaji sam znašel pred Filipom Drakovićem in z natančnim strelom s 14 metrov zadel levi kot vrat domačega vratarja. Do konca polčasa je igra potekala med kazenskima prostoroma, gosti so bili zadovoljni z vodstvom, domači pa brez idej in povsem nemočni, da bi resneje ogrozili vrata Domžal.

V nadaljevanju se je prva priložnost ponudila Muri. Damjan Bohar je po napaki domžalske obrambe zaposlil Stanleyja Opoka Aboraha, ki pa je meril previsoko. Kazen je sledila v 55. minuti, ko je domači vratar Filip Drakovič na videz nenevarno akcijo spremenil v drugi zadetek gostov. Žogo je nesrečno podal na nogo Slobodanu Vuku, ki mu ni bilo težko zadeti mreže.

Isti igralec bi lahko v 63. minuti rešil vprašanje zmagovalca, vendar je Muro z dobrim posredovanjem rešil Drakovič. Gostitelji so se v igro vrnili v 73. minuti, ko je Mate Eterovič z močnim in natančnim strelom zadel za 1:2. Do konca srečanja so muraši vršili pritisk in poskusili izenačiti, vendar je vse njihove poskuse zaustavil vratar Nejc Vidmar. Tako je bil uspešnejši pri poskusih Arpada Vaša in Damjana Boharja, tik ob koncu tekme pa je ukrotil še strel Dragana Jeliča.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

DELI NA