Domžalčani zanesljivo
Domžale so v 13. krogu Prve lige premagale velenjski Rudar z 2:0 (0:0).

Doslej osmovurščeni domžalski nogometaši so se proti drugouvrščeni ekipi iz Velenja veselili novih treh točk. Zanje sta poskrbela Krcić, ki je zadel v 51. minuti, in Stojanović, ki je bil uspešen v zadnjih trenutkih tekme.

Na drugi strani "knapom" spet ni šlo po željah, tako da so še drugič zapored ostali brez točk. Kljub temu še vedno zasedajo drugo mesto, imajo šest točk zaostanka za Koprom in pet prednosti pred Olimpijo.

V prvem polčasu so prvi do priložnosti prišli domačini po strelu Krcića, ki pa je z volejem meril naravnost v vratarja Savića. Gosti so prvi strel sprožili v 18. minuti, ko je bil Tolimir premalo natančen s 30 metrov. Minuto pozneje bi lahko gostitelji povedli, ko je Dedić nespretno vrnil žogo proti svojemu vratarju. Na njegovo srečo pa Čavušević ni znal unovčiti darila.

V 22. minuti je z volejem spet poskusil Krcić, toda Savić je bil spet na mestu, tri minute zatem pa je Hanžičevi podaji iz kota Vidović z glavo zgrešil cilj. Domači vratar Vidmar se je moral zelo potruditi v 26. minuti, ko je s konicami prstov žogo po poskusu Trifkovića odbil čez gol. Do konca polčasa sta si ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar je ostalo pri 0:0.

Kmalu po začetku drugega polčasa so se gostitelji veselili vodstva. Teinović je hitro izvedel prosti strel na levi strani in podal do Juninha. Ta je prodrl v kazenski prostor in podal pred gol, kjer so gostujoči branilci slabo posredovali in Krciću dovolili, da žogo potisne v mrežo. Gostujoči trener Marijan Pušnik je nato kmalu posegel po menjavah, ki naj bi poskrbele za preobrat.

Toda do tega ni prišlo. V ne preveč razburljivi in zanimivi končnici so gostitelji, ki so v 86. minuti prek Šturma celo zapravili novo izjemno priložnost, brez večjih težav obdržali prednost, tik pred koncem pa jo še povečali z močnim strelom Stojanovića. Za nameček je pri Rudarju v 88. minuti zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno v slačilnico
Jeseničnik.

SORODNE NOVICE

DELI NA