Domžalčani zbirajo točke
Domžale so v 10. krogu Prve lige premagale CM Celje z 1:0 (1:0).

Domžalčani, ki so skupaj z Nafto na vrhu prvenstvene lestvice, so še peto tekmo zapored končali z zmago. To so dosegli, čeprav so tekmo proti Celjanom končali le z devetimi igralci.

Izkazal se je vratar Darko Brljak, ki je ustavil številne strele celjskih nogometašev. Ti so z devetimi točkami na osmem mestu.

Tekma v Domžalah je uvodoma postregla z všečno predstavo, v kateri so bili malce boljši Celjani. Toda domačini so si prvi priigrali lepo priložnost. V 18. minuti je sprožil Mitja Zatkovič, žogo je domači vratar Darko Brljak odbil do Matica Seferovića, ki je nato zgrešil cilj.

V 25. minuti so zapretili tudi gosti, a ne Draganu Čadikovskemu (po strelu s tal je žogo na golovi črti izbil Rok Hanžić) ne Mariju Močiču, ki je malce zatem zgrešil cilj, žoge ni uspelo spraviti v mrežo. Domačini pa so se kmalu zatem znašli v številčno podrejenem položaju, saj je zaradi drugega rumenega kartona igrišče moral zapustiti Damir Pekič.

Domžalski napadalec je oba kartona prejel zaradi simuliranja. V 32. minuti je padel ob Alešu Kačičniku, ki naj bi ga vlekel za dres, v 41. pa po posredovanju vratarja gostov Amela Mujčinovića, ki je domačega nogometaša zrušil, a sodnik tako kot ob prvem spornem dogodku ni bil mnenja, da je šlo za prekršek.

A kljub igralcu manj so Domžale še pred koncem polčasa povedle po izjemnem strelu Juninha. Ta je žogo z več kot 30 metrov spravil v mrežo tik pod stičiščem prečke in vratnice.

V drugem polčasu so spet najprej zapretili domači po prostem strelu Juninha, na drugi strani pa je v 56. minuti poskusil Močič, vendar se je spet izkazal Brljak, ki je bil od celjskega nogometaša uspešnejši tudi v 60. minuti. Celjani so sicer močno pritiskali proti domačim vratom, na drugi strani pa so domačini čakali na protinapade. Enega so skoraj zaključili z novim zadetkom, a je zadetek Jernej Smukavca preprečil Mujčinović.

Nato pa so domačini na igrišču ostali le z deveterico. Glavni sodnik Slavko Vinčić (poskrbel je za nekaj zmede s kazanjem pravega kartona) je namreč po prekršku nad Sebastjanom Gobcem izključil Juninha.

Celjani so tako imeli še več prostora za akcije, neumorno so poskušali s streli, a predvsem s tistimi od daleč, saj Domžalčani - ki jih je v 90. minuti znova rešil Brljak po poskusu Romana Bezjaka iz bližine - v bližini gola niso pustili prevelikih lukenj.

Domžale se bodo v naslednjem krogu v soboto v gosteh pomerile s Koprom, Celjani pa bodo isti dan gostili Triglav Gorenjsko.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Celje

    Oglejte si izjave po tekmi 10. kroga Prve lige Domžale - CM Celje.

DELI NA