Domžale mimo Interblocka
Domžale so v 11. krogu Prve lige premagale Interblock z 1:0 (1:0).

Domžalčani so dosegli tretjo zmago v sezoni in na domači lestvici napredovali na osmo mesto, Šiškarji pa tudi po drugem zaporednem porazu - pred dnevi so jih premagali bežigrajski sosedi - ostajajo na četrtem mestu.

Obračun v domžalskem športnem parku je v samem začetku minil v odprti in napadalni igri, Ljubljančani pa so si že v prvi minuti priigrali lepo priložnost. Stojanović je na svoji polovici izgubil žogo, Fink je bil v dvoboju z Elsnerjem močnejši in stekel proti vratom ter se z roba kazenskega prostora odločil za strel, a je meril mimo leve vratnice Vidmarjevih vrat.

Le štiri minute kasneje sta Zatkovič in Hanžič kombinirala na levi strani. Slednji je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je gostujoči vratar Rozman s pestjo žogo odbil pred Stojanovićem. V 10. minuti je Juninho na hitro izvedel prosti strel z leve strani. Podal je za hrbet gostujoče obrambe, kamor je stekel Šturm. Vratar Rozman je zapustil vrata, toda domžalski napadalec žoge na robu kazenskega prostora ni uspel dvigniti čez njega.

V prvi polovici tekme aktivni Juninho je v 18. minuti sprožil močan strel s 25 metrov, na pravem mestu pa je bil Rozman. V 30. minuti se je mreža gostov vendarle zatresla: Elsner je izbil žogo na polovico Interblocka, tam je bil popolnoma osamljen Vidović, ki je z glavo podaljšal do Šturma, ta pa je z 20 metrov - tudi s pomočjo enega od gostujočih branilcev, ki se je dotaknil žoge - ukanil nemočnega Rozmana.

V 44. minuti so Domžalčani izgubili žogo na svoji polovici, Fink je bil v dvoboju z Elsnerjem ponovno močnejši, njegova podaja pa je končala na mreži.

Domžalčani so v začetku drugega polčasa izvedli hiter nasproten napad. Stojanovič je lepo prodrl po desni strani in sprožil močan strel, žogo je Rozman odbil do Drevenška, njegov poskus z 12 metrov pa je ljubljanski čuvaj bravurozno zaustavil. V 51. minuti so nevarno zapretili tudi Šiškarji, prosti strel Milenkoviča s 25 metrov pa je zletela mimo leve
vratnice, le tri minute kasneje pa so gostujoči branilci onemogočili dva Vidovičeva poskusa.

V nadaljevanju so se gostitelji brez večjih težav zadržali vodstvo iz prvega polčasa, gosti pa so s stihijskimi napadi skušali izid vsaj izenačiti. Še najbližje zadetku so bili v 85. minuti, ko je Skubic sprožil močan strel s 25 metrov, žoga pa je zletela mimo desne vratnice domžalskih vrat.

SORODNE NOVICE

DELI NA