Domžale mimo Prekmurcev
Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve lige premagali Nafto s 3:1 (2:1).



Nogometaši Domžal so v 25. krogu prve slovenske nogometne lige, ki bi sicer moral biti odigran pred tremi tedni, a je bil prestavljen zaradi vremenskih razmer, vknjižili prve tri točke v spomladanskem delu prvenstva.



Z zmago so prekinili niz petih tekem brez zmage (nazadnje so slavili v zadnjem krogu jesenskega dela na gostovanju pri Rudarju) in se hkrati izognili še eni neslavni statistiki, po kateri so v prvi ligi zapisani kot najslabši gostitelji. V Športnem parku so dosegli šele peto zmago v 28 tekmah.



Nafta na drugi strani, ki je zaradi zadržanosti iz osebnih razlogov ni vodil trener Nebojša Vučičević, je zabeležila tretji poraz v zadnjih štirih nastopih, a kljub temu obstala na tretjem mestu na lestvici.



Maloštevilni gledalci v Domžalah so videli viharni začetek tekme. A ne zaradi dežja, ki je pred tem dodobra namočil igralno površino, temveč zaradi številnih lepih priložnosti v uvodnih minutah in treh zadetkih v prvih dvajsetih minutah. Mrežo Nafte je v 6. minuti načel Damir Pekič, ki je malo pred tem zastreljal lepo priložnost z roba kazenskega prosta, takoj za zadetkom pa zamudil še eno za povišanje rezultata. Kazen je sledila v 14. minuti, ko so gostje iz Lendave izvedli strel s kota, žogo pa je v gneči v lastno mrežo poslal Darko Topič.



Novo veselje med igralci Domžal je sledilo v 20. minuti, potem ko je Blaž Brezovački v kazenskem prostoru visoko skočil in natančno zadel levi spodnji kot vratarja Tomaža Murka.



Terensko premoč so domači nogometaši kronali še z enim zadetkom, in sicer v 56. minuti, ko je z glavo ponovno zadel Damir Pekič. 30-letni napadalec, ki v tej sezoni ni med najbolj razpoloženimi strelci, saj je do te tekme dosegel le tri zadetke, se je očitno prebudil prav proti bivšim soigralcem.



Vodstvo 3:1 so Domžalčani rutinirano zadržali in tako pobegnili s predzadnjega mesta na lestvici, Nafta pa si v zadnje pol ure igre ni priigrala izrazitejše priložnosti za zadetek.



V naslednjem krogu (3. 4.) bodo Domžale gostile Interblock, Nafta pa bo gostovala v Celju.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Domžale - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 25. kroga Prve lige Domžale - Nafta

DELI NA