Domžale odpravile Triglav
Triglav je v 3. krogu Prve lige doma izgubil proti Domžalam z 0:4 (0:2).

Domžalčani nadaljujejo zmagoviti niz v novem prvenstvu. Na tretji tekmi so vknjižili še tretjo zmago in so ob Mariboru edini s stoodstotnim izkupičkom.

So pa edini, ki še niso prejeli gola in so zaradi najboljše razlike v zadetkih na prvem mestu lestvice. Za potezo tekme je poskrbel Damir Pekič, ki je domžalsko zmago potrdil z mojstrskim zadetkom v 75. minuti.

Začetek tekme je pripadel Domžalam, ki so hitro prevzele pobudo, domači pa so se začeli prebujati po deseti minuti. V obdobju, ko sta bili ekipi enakovredni, pa so gosti povedli. V 15. minuti je Marko Drevenšek močno sprožil s prostega strela, Žan Pelko je žogo odbil, a le do Slobodana Vuka, ki je iz bližine nato zadel za 1:0.

Dobrih deset minut pozneje so gosti vodili že z 2:0, ko je po kotu z glavo zadel Darko Zec. V 30. minuti bi lahko Domžalčani še povišali prednost, ko se je Amer Krcić znašel pred Pelkom, a je streljal preveč po sredini, tako da je kranjski vratar žogo ustavil. Že v 35. minuti pa je trener gostov Darko Birjukov moral opraviti prvo menjavo, poškodovanega Tadeja Apatiča je zamenjal Darko Topić.

V drugem delu sta si uvodoma ekipi pripravili nekaj (pol)priložnosti, v 58. minuti pa je Anže Košnik za malo zgrešil domžalska vrata s strelom z 20 metrov. Isti igralec je eno izmed akcij zapravil še v 70. minuti, kazen pa je sledila pet minut zatem, ko je Damir Pekič mojstrsko z lobom z roba kazenskega prostora žogo poslal v levi zgornji kot in dokončno odločil zmagovalca. Piko na i visoki zmagi je v 87. minuti postavil Ivan Knezović, ki je z glavo postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Domžale
    Oglejte si izjavi s tekme 3. kroga Prve lige Triglav - Domžale.

DELI NA