Domžale odpravile vrtnice
Hit Gorica je v 15. krogu Prve lige v Novi gorici izgubila proti Domžalam z 0:3 (0:1).

Domžale so se po bolečem domačem porazu proti Mariboru v sklopu praznovanja 90-letnice kluba hitro pobrale in v Novi Gorici osvojile poln izkupiček.

Izbranci Darka Birjukova so po šesti zmagi na petem mestu lestvice z 21 točkami. Hit Gorica (24 točk) pa je tokrat razočarala in prekinila niz treh zaporednih zmag, tako da zaostaja dve točki za drugouvrščeno Olimpijo.

Novogoričani tokrat niso mogli računati na Williama Franklina Vicenteja, medtem ko so "tradicionalno" oslabljeni Domžalčani tokrat pogrešali "le" deveterico, že v 16. minuti pa ostali brez Darka Zeca, ki je prav zaradi poškodbe moral hitro zapustiti zelenico. Sicer pa ekipi v prvih 20 minutah nista bili nevarni, vratarja Vasja Simčič in Nejc Vidmar sta bila praktično brez dela. V 25. minuti je za malce razburjenja poskrbel Goran Galešić, ki je z močnim strelom z roba kazenskega prostora namučil domžalskega vratarja.

V 33. minuti je na drugi strani do strela prišel Tadej Apatič, vendar je precej z leve strani zadel le zunanji del mreže. Bolj natančen pa je bil v 43. minuti Damir Pekič, ki je z glavo Domžale popeljal v vodstvo. Sodnik je sicer šele po posvetovanju s stranskim sodnikom priznal zadetek, saj sprva ob posredovanju Vasje Simčiča ni bilo jasno, ali je žoga dejansko prešla golovo črto. Pekič se je tako veselil svojega stotega zadetka v slovenski prvi ligi.

Uvod drugega polčasa ni postregel z kdo ve kako razburljivimi dogodki, je pa v 60. minuti Galešić dobro izvedel prosti strel z 20 metrov, a le za nekaj centimetrov zgrešil domžalska vrata. Tudi v nadaljevanju vratarja nista imela veliko dela, v 75. in 77. minuti sta sicer poskusila Mitja Zatkovič na domžalski in Vito Plut na goriški strani, a prave nevarnosti ni bilo.

Zato pa so Domžale tekmo v svoj prid dokončno odločile v 84. minuti. Miha Gregorič je bil v bližini svojega kazenskega prostora nepreviden, Lucas Horvat mu je ukradel žogo, stekel sam proti Simčiču in ga rutinirano premagal. V sodniškem dodatku je piko na i domžalski zmagi s strelom iz bližine po protinapadu postavil Dejan Gerić.

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice,  s tekme 15. kroga Prve lige Gorica - Domžale.

DELI NA