Domžale prek Drave
Domžale so v 19. krogu Prve lige premagale Labod Dravo z 2:0 (1:0).

Domžalčani so se hitro pobrali po visokem porazu proti Celju in se zasluženo veselili treh točk na tekmi z Dravo. Nekdanji državni prvaki tako ostajajo med klubi v zlati sredini prvenstvene lestvice, obubožana Drava pa je zadnja.

Čeprav so nastopili brez kaznovanega Zatkoviča in poškodovanega Vidmarja, so Domžalčani v precej spremenjeni postavi v primerjavi s prejšnjo tekmo prevladovali večino prvega polčasa. Svojo pobudo so kronali tudi z zadetkom v 15. minuti. Hanžič je podal v kazenski prostor, kjer so gostujoči branilci žogo odbili do Krcića, ta pa je z roba kazenskega prostora matiral Bučarja.

Domačini so imeli v prvem delu še nekaj priložnosti, vendar jih niso znali unovčiti. Na drugi strani se Ptujčani, ki so spet zaigrali z najboljšo postavo, na težkem in razmočenem igrišču niso znašli in so bili bolj ali manj nenevarni za domačega vratarja Brljaka.

So bili pa gosti tisti, ki so prvi zapretili v drugem polčasu, strel Kronavetra je bil le malce nenatančen. Toda nato so vlogo nevarnejšega tekmeca spet prevzeli gostitelji. Po neuspešnem poskusu Juninha so se znova veselili v 59. minuti, ko je akcijo Čavuševića in Krcića učinkovito z dobrih desetih metrov zaključil prav Juninho. Kmalu zatem se je na preizkušnji znova znašel Bučar, ki se je izkazal ob poskusu Čavuševića.

Ptujčani domačega vodstva niso ogrozili, še najnevarnejši je bil poskus Balažica z glavo v 75. minuti, ko je z glavo meril le za las mimo leve vratnice.

SORODNE NOVICE

DELI NA