Domžale premagale Nafto
Domžale so v 8. krogu Prve lige doma premagale Nafto z 2:1 (1:0).

Domžalčani so se v tekmo podali z velikim primanjkljajem v igralskem kadru, saj je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov manjkalo kar 16 nogometašev.

Priložnost za debi je tako dobil 16-letni Rudi Vancaš Požeg, premierni nastop za domačine pa je od prve minute naprej opravil tudi Uroš Korun.

Prvo obetavno akcijo so izpeljali Domžalčani, a je bil vratar Darko Prša na mestu. V 7. minuti je z volejem poskusil Vancaš Požeg, a je žoga letela mimo vrat. Minuto zatem je s 30 metrov za Nafto streljal še Arpad Vaš, a meril mimo desne vratnice. V 14. minuti so domači povedli. Jure Balkovec je podal na drugo vratnico, kjer je z roko odbil Prša, žoga je prišla do Zadnikarja, ki je z 18-tih metrov zadel zgornji levi kot gostujočih vrat.

Kljub vodstvu gostitelji niso popuščali. V 22. minuti je Jernej Smukavec izvajal avt z desne strani. Podal je do Luke Vrhunca, ki je podal nazaj do Daliborja Teinovića. Slednji je s prve poslal odličen predložek v osrčje kazenskega prostora Nafte. Do strela z glavo je povsem sam prišel Damir Pekič, ki je z desetih metrov streljal mimo desne vratnice.

V 26. minuti je Nafta izpeljala hiter protinapad. Bojan Matjašec je prišel do žoge na levi strani in se z roba kazenskega prostora odločil za strel, a je žogo zadel tako, da je podal v sredino. Tam je nogo podstavil Vaš, a je iz težkega položaja streljal čez vrata. Tudi dve minuti kasneje so bili nevarni Lendavčani, Roland Polareczki se je po dvojni podaji znašel pred vratarjem Nejcem Vidmarjem, a je nekoliko z leve streljal malce previsoko.

Drugi polčas so podjetneje začeli Domžalčani. V 49. minuti je Zadnikar, ki je izkoristil nesporazum Prše in Stjepana Cabana ter odbito žogo s petih metrov poslal v prazno mrežo. V 62. minuti je Uroš Korun 25 metrov od svojih vrat igral z roko in Nafta je prišla do prostega strela. Z leve je z neposrednim strelom poskušal Matjašec, a je zadel živi zid. V 64. minuti pa so gostje le prišli do zadetka. Prosti strel je izvajal Joao Da Silva, ki je z močnim udarcem zadel živi zid in Nafti priboril kot. Po podaji Da Silve na prvo vratnico, je z glavo povsem neoviran z glavo levi kot domačih vrat zadel Saša Levačič.

V 69. minuti so spet zapretili domači, ko je Teinović krenil v hiter protinapad po levi strani. Prišel je vse do kazenskega prostora, kjer ga je podrl Levačič. Prosti strel s 16-tih metrov je izvajal Pekič, a je zadel živi zid. Tri minute kasneje so Domžalčani prišli do nove priložnosti. Marko Kovjenić je bil pri žogi na desni strani kazenskega prostora Nafte. Močno je meril, a se je z obrambo izkazal vratar Prša, dokončno pa je razčistil Levačič. Lendavčani so do konca srečanja še vršili pritisk, v 83. minuti je Rade Jovanovič po podaji Matjašeca s 14-tih metrov meril previsoko, a izid se do konca tekme ni spremenil.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Nafta
    Oglejte si izjavi s tekme 8. kroga Prve lige Domžale - Nafta.

DELI NA