Domžale premagale grofe
Domžale so v 2. krogu Prve lige premagale CM Celje z 1:0 (1:0).

Domžale so po zmagi v Velenju sezono z zmago začele tudi na domačem terenu. Do treh točk so domačini prišli povsem zasluženo, saj so večji del tekme nadzorovali dogajanje na igrišču, Celjani pa praktično niso izvedli niti enega res nevarnega strela. Mož odločitve je bil Ivan Knezović, ki je zadel ob koncu prvega polčasa.

Gostitelji so spet nastopili precej oslabljeni, saj so manjkali Rok Hanžič, Damir Pekič, Juninho, Marko Drevenšek, Blaž Brezovački, Darko Topić in Nik Cimprič, toda trener Darko Birjukov je vseeno lahko računal na novega moža v ekipi, Mitja Zatkovič je po neuspelem prestopu v Izrael s slovenskimi pokalnimi prvaki podpisal novo enoletno pogodbo.

Domačini so bolje začeli, hitro prevzeli pobudo, toda ob obrambno naravnanih Celjanih jim kakšne resnejše akcije dolgo ni uspelo izpeljati. Prvi je v 19. minuti zapretil Slobodan Vuk, ki je z glavo meril malce mimo cilja, v 24. minuti pa je strel Lucasa Horvata obranil Matic Kotnik. Še pred koncem polčasa pa so Domžale le povedle, v 43. minuti je po Horvatovem prostem strelu z leve strani žogi smer z nogo spremenil Ivan Knezović in ukanil Kotnika.

Gostitelji so bolje začeli tudi drugi polčas in hitro spet nevarno zapretili prek Daliborja Teinovića in Zatkoviča, v 57. minuti pa je prvo resnejšo priložnost za Celjane z nenatančnim strelom zapravil Roman Bezjak. Sledilo je pravo zatišje, ki ga je šele v 83. minuti z nekoliko nevarnejšim, a premalo natančnim strelom prekinil Ivan Firer. Za Domžale je v 89. minuti poskusil še Dejan Zadnikar, ki pa prav tako ni zadel cilja, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Domžal.

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Celje
    Oglejte si izjavi s tekme 2. kroga Prve lige Domžale - Celje.

DELI NA