Domžale premočne za grofe
Domžale so v 29. krogu Prve lige v gosteh premagali Celje z 2:0 (1:0).



Zdesetkani Domžalčani, ki so v minulih dneh doživeli turbulentne dogodke - trenerja Darka Birjukova je zamenjal Srb Stevan Mojsilović, Luka Elsner pa je končal igralsko kariero -, so v mestu ob Savinji vpisali jubilejno deseto zmago v državnem prvenstvu. Z novo zmago so zadržali sedmo mesto na lestvici, prednost pred osmouvrščenimi Celjani pa povečali na pet točk.



Po obojestranskem "tipanju moči" so prvi zagrozili Domžalčani v 18. minuti, po strelu Michela Naka Balokoga iz težkega položaja pa je bil na pravem mestu domači vratar Amel Mujčinović. Štiri minute je Liridon Osmanaj poslal oster in nizek predložek z leve strani, Mujčinović žoge ni zadržal, od Luke Vrhunca pa je bil hitrejši domači branilec Matej Centrih.



Gosti so vseskozi imeli rahlo pobudo, v 28. minuti pa je Mujčinović bravurozno zaustavil strel Pekiča in preprečil njihovo veselje. Le tri minute kasneje so do svoje priložnosti prišli domači nogometaši, strel Romana Bezjaka z roba kazenskega prostora pa je bil previsok.



V 37. minuti so Domžalčani povedli: po Centrihovi napaki je Osmanaj podal do Mitje Zatkoviča, ki je z velike razdalje sprožil močan strel, odbito žogo pa je Vrhunc poslal v spodnji levi kot vratarja Mujčinovića. V sami končnici so zapretili tudi Celjani, strel Marija Močiča z glavo pa je oplazila vratnico gostujočega vratarja Nejca Vidmarja.



Domžalčani so v drugi polovici tekme nadzorovali gostitelje, v 52. minuti pa je bil Pekičev strel z glavo za las previsok. V 64. minuti je Klemen Medved na golovi črti zaustavil strel Ivana Knezovića. V nadaljevanju tekme je domači trener Damjan Romih z rezervisti skušal oživeti dokaj bledo predstavo svojih varovancev, v tem pa je bil neuspešen.



Usodni udarec je Celjanom v 80. minuti prizadejal Zatković. Po lepem predložku Darka Topića je Osmanaj zgrešil žogo, do nje pa se je dokopal Zatkovič, ki je z roba kazenskega prostora sprožil močan strel in ob pomoči Saše Bakariča premagal Mujčinovića za končnih 2:0.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 29. kroga Prve lige Celje - Domžale.







DELI NA