Domžale tik pod vrhom
Domžale so v 5. krogu Prve lige premagale Triglav Gorenjsko s 3:0 (1:0).

Domžalčani so se z novo, zasluženo zmago, tokrat proti novincu v prvi ligi Triglavu, obdržali pri vrhu prvenstvene lestvice.
 
Dalibor Teinović in Jernej Smukavec sta poskrbela, da imajo domžalski nogometaši po petih krogih deset točk, toliko kot vodilni Maribor, ki pa ima še eno tekmo "v dobrem".

Čeprav so po začetnem naletu Domžalčanov Kranjčani hitro vzpostavili ravnotežje in si celo pripravili eno priložnost, so bili domačini vendarle konkretnejši. Po zgrešenih strelih Amerja Krcića in Juninha je po zadetku najprej močno zadišalo v 25. minuti, ko je Damir Pekič z roba kazenskega prostora močno sprožil, žoga je zadela desno vratnico, z golove črte pa jo je nato izbil Janez Zavrl.

Toda že tri minute zatem so nekdanji državni prvaki povedli. Dalibor Teinović je preigral gostujoča igralca in odigral dvojno podajo s Pekičem ter z vrha kazenskega prostora ustrelil proti golu. Vratar Triglava Miha Gracar je žogo sicer nekoliko odbil, a je ta vseeno končala v mreži. Tik zatem je na drugi strani nevarno poskusil Jalen Pokorn, ki je s 30 metrov meril le malce previsoko.

Tudi v drugem polčasu so bili Domžalčani boljši tekmec, a vsaj v uvodu prav veliko priložnosti niso imeli. V 68. minuti so nevarno zapretili Kranjčani, ko je Dejan Burgar s prostega strela meril v spodnji levi kot domačih vrat, vratar Darko Brljak pa je z zadnjimi močmi žogo odbil v vratnico in tako ohranil mrežo nedotaknjeno.

Sedem minut zatem so domačini povedli z 2:0. Domžalčani so krenili v hiter protinapad, v katerem je Marko Drevenšek najprej podal do Pekiča, ta je nato z lepo podajo za hrbet gostujoče obrambe zaposlil Jerneja Smukavca, ki je nato zadel z desetih metrov. Zmagovalec je bil tako odločen.

Za kozmetični popravek izida je v 89. minuti poskrbel 3:0 Drevenšek, ki je najprej prestregel žogo, nato preigral Bernarda Stjepanovića ter ob koncu s pomočjo vratnice postavil končni izid. Tik pred iztekom sodniškega podaljška je s 25 metrov močno ustrelil še Nik Cimprič, vendar je Gracar s konicami prstov preprečil nov zadetek.

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Triglav
    Oglejte si izjave po tekmi 5. kroga Prve lige Domžale - Triglav Gorenjska.

DELI NA