Domžale ugnale Celjane
 CM Celje je v 1. krogu Prve lige izgubilo proti Domžalam z 0:1 (0:0).

Nekdanji državni prvaki iz Domžal so uspešno začeli novo sezono. Na gostovanju v Celju, ki je bilo težko ne le zaradi tekmeca, temveč tudi zaradi hude vročine in sopare, so iztržili vse tri točke.

Te je ob koncu tekme zagotovil mladi Jernej Smukavec.

Domžalčani so dobro začeli tekmo in v tretji minuti je Juninho z lobom že zapravil prvo priložnost, ko je meril mimo leve vratnice. V nadaljevanju je bila igra enakovredna, malce konkretnejši so bili gosti, ki so si pripravili več polpriložnosti, domači pa so bili še najnevarnejši po kakšnem izmed redkih protinapadov.

V 42. minuti pa bi kljub vsemu Celjani lahko povedli. Klemen Medved je podal z leve strani, povsem sam se je pred Darkom Brljakom znašel Roman Bezjak, toda domžalski vratar se je izkazal, tako kot ob poskusu Medveda nekaj trenutkov zatem.

Ti neizkoriščeni priložnosti bi lahko kaznoval Amer Krcić, ki se je lepo ognil prepovedanemu položaju in se sam znašel pred Amelom Mujčinovićem, ki pa je bil uspešnejši od domžalskega napadalca.

V 48. minuti je Bezjak po lepi podaji Danijela Breziča z desne strani spet ušel svojim čuvajem in prišel sam pred Brljaka, toda domžalski čuvaj mreže je znova izvrstno posredoval. Kljub takratni terenski nadvladi Celjanov pa se igra ni razvila. Igralci obeh ekip so bili zgoščeni na sredini igrišča, priložnosti pa so bile posledično redke.

V vročem in soparnem celjskem večeru je bil ritem igre temu "primeren", igralci so se pogosto skušali osvežiti, prav tako pa sta tudi trenerja z menjavami skušala poživiti igro. Novo veliko razburjenje je nastopilo šele v 80. minuti, ko je Mujčinović izpustil žogo po visoki podaji, Damir Pekić pa je nato zgrešil prazen gol.

Tudi sicer so bili Domžalčani v končnici tekme spet boljši tekmec, kar je unovčil 18-letni Jernej Smukavec. "Zlati rezervist" Darka Birjukova je v 87. minuti lepo stekel v kazenski prostor, kamor mu je žogo z leve strani podal Rok Hanžić, in iz bližine zatresel domačo mrežo.

SORODNE NOVICE

  • 17.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: CM Celje - Domžale

    Oglejte si izjave po tekmi 1. kroga Prve lige CM Celje - Domžale.

DELI NA