Domžale ugnale Gorenjce

Triglav Gorenjska je v 14. krogu Prve lige doma izgubil proti Domžalam z 1:3 (0:3).

Kranjčani so po treh zaporednih neodločenih izidih danes doživeli šesti poraz.

Domžalčani, ki so vpisali svojo deveto zmago in na drugem mestu za vodilnim Mariborom zaostajajo za pet točk, so vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 3:0, v drugem delu igre pa so znali brez večjih težav zadržati zanesljivo prednost.

Domžalčani so silovito začeli tekmo v Kranju, bili uvodoma boljši tekmec in po 17 minutah že vodili z 2:0. Že v tretji minuti je Marko Drevenšek lepo podal za hrbet domače obrambe do Lucasa Horvata, ki je nato rutinirano premagal Žana Pelka v vratih Triglava.

Kranjski vratar je moral znova po žogo v mrežo v 17. minuti, ko se je Mitja Zatkovič na robu kazenskega prostora lepo znebil dveh domačih igralcev in nato z močnim strelom in rahlo "pomočjo" domačega branilca povišal prednost na 2:0.

Po zadetku so imeli gosti še dve priložnosti za zadetek prek Drevenška in Damirja Pekiča, v 22. minuti pa so prvič resneje zapretili domačini prek Anžeta Jelarja, ki je s strelom v levi spodnji kot namučil gostujočega čuvaja mreže Darka Brljaka.

Ta je s konicami prstov žogo odbil v kot. Zmagovalec tekme pa je bil praktično odločen v 40. minuti, ko se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Zatkovič, ki je z roba kazenskega prostora zadel v zgornji desni kot kranjskih vrat.

V drugem polčasu so Kranjčani v 55. minuti znižali na 1:3. Rok Dolžan je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je skočil Jelar, a se žoge ni dotaknil, kljub temu pa je zmedel Brljaka, tako da je žoga končala za njegovim hrbtom.

Po zadetku je na kranjski zelenici prevladovalo zatišje, saj so bile priložnosti redke (eno lepših sta prav ob koncu tekme zapravila Zatkovič in Amer Krcić), menjave na obeh straneh pa tudi niso prinesle bistvenih sprememb v razmerju moči.
 

SORODNE NOVICE

DELI NA