Domžale ugnale Maribor
Maribor je v 14. krogu Prve lige izgubil proti Domžalam z 1:2 (0:1).

Po pomembnih zmagah nad večnim tekmecem Olimpijo so domači gledalci pričakovali še nove tri točke proti Domžalam, toda na tej tekmi so Mariborčani pokazali drug obraz. Kot da bi se ustrašili lastnega stadiona.

Mariborčani niso vršili nobenega pritiska na gostujoča vrata, igrali so brez pravih idej in priložnosti. Takšno igro so gostje znali obrniti sebi v prid in v 21. minuti že povedli. Zatkovič je s kakih 12 metrov z desne strani streljal proti domačim vratom, Marko Pridigar, ki je nocoj igral 100. tekmo za vijoličaste, je nespretno posredoval, žoga se je odbila do Šturma, ki je z bližine zadel mrežo. Šele v končnici prvega polčasa so domači zaigrali bolje v napadu, Tavares pa je v 40. minuti z desne strani zadel vratnico.

V drugem polčasu so gledalci pričakovali pritisk domačih, vendar ga ni bilo, gostje so le povišali vodstvo. V 64. minuti je Juninho po dvojni podaji s Šturmom stekel proti domačim vratom. Najprej je zadel Pridigarja, žoga se je odbila nazaj do Brazilca, ta pa jo je poslal v nebranjeno mrežo. Domači so se predramili komaj 20 minut pred koncem tekme. V 70. minuti je Tavares z desetih metrov ciljal mimo gola, deset minut kasneje je njegov strel Vidmar poslal v kot.

V 81. minuti je bil spet v glavni vlogi Tavares, a je z dveh metrov zadel Vidmarja. V 83. minuti je Džinić žogo z glavo poslal v vratnico. Dve minuti kasneje je končno sledil gol za domače. Dodlek je z desne strani poslal visok predložek, Jelić pa je iz pol obrata žogo poslal tik od desni vratnici gostujočega vratarja Vidmarja. Do konca so domači skušali izenačiti, a so gostje odbili vse njihove napade.

SORODNE NOVICE

DELI NA