Domžale uspešne ob jezeru
Rudarj je v prvem krogu Prve lige doma izgubil proti Domžalam z 0:2 (0:0).

Rudar je zmagovalce superpokala pričakal v povsem spremenjeni zasedbi, saj je velenjsko ekipo po koncu minule sezone zapustilo kar 11 nogometašev, pri Domžalah pa zaradi poškodb manjkajo Damir Pekič, Rok Hanžič, Blaž Brezovački in Nik Cimprič, zaradi rdečega kartona na tekmi lanskega finala pokala pa ni smel nastopiti kapetan Dalibor Teinović.

Domžalčani so bili prvi, ki so sprožili proti vratom, a je strel Tadeja Apatiča iz kakšnih 25 metrov zaustavil domači vratar Boban Savič. Nekaj minut pozneje je s strelom od daleč poizkušal še Juninho, vendar je njegov poizkus Savič s težavo odbil v kot.

Nato je po slabi podaji Mateja Podlogarja žogo prestregel Slobodan Vuk, ki je prišel do strela, a je z leve strani zadel le zunanji del mreže domačih vrat. V 14. minuti je bil pri žogi na sredini igrišča Juninho, ki je lepo podal v prazen prostor, a je bil Amer Krcić za las prekratek.

V 16. minuti so imeli priložnost Velenjčani, ko je po prekršku Darka Zeca nad Damjanom Trifkovićem prosti strel nevarno izvedel Amel Mujaković, ki je močno podal na prvo vratnico, vendar je vratar Nejc Vidmar žogo na kratko odbil, dokončno pa je razčistil Zec.

V 20. minuti sta se grdo zaletela Aleš Jeseničnik in Darko Topić; slednjega so na nosilih odnesli z igrišča in namesto njega je v igro vstopil Miroslav Grbić. V 33. minuti so Domžalčani izvedli lepo akcijo na polovici Rudarja. Vuk je odlično podal v kazenski prostor do Juninha, ta pa je nekoliko z leve sam prišel pred vratarja Saviča. Brazilec je spodkopal žogo, ki ji je pot v mrežo preprečila notranja stran leve vratnice.

Rudar si je v 42. minuti priigral prvi kot na tekmi; Mujaković je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, podal na prvo vratnico, kjer je Zec z glavo žogo poslal visoko v zrak. Na koncu jo je v gneči zanesljivo ujel vratar Vidmar. V sodnikovem dodatku so Velenjčani napadali po levi strani; Trifković je ob avt-črti podaljšal do Mujakovića, ta pa je poslal nevaren predložek na drugo vratnico. Tam je Matej Podlogar z glavo iz neposredne bližine streljal čez vrata in ekipi sta odšli na odmor brez zadetkov.

V 56. minuti je Vuk priboril prosti strel kakšnih 40 metrov od vrat Rudarja. Z neposrednim strelom je poizkušal Marko Drevenšek, ki je meril po sredini gola; vratarju Saviču je šele v drugem poizkusu uspelo žogo zadržati v svojih rokah. Dve minuti pozneje so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, domačini so jo prek Rajka Rotmana spravili do Luke Majcna, ki je s kakšnih 20 metrov močno sprožil, gostujoči vratar pa je žogo s pestmi odbil v kot.

V 64. minuti pa so gosti le prišli do vodstva, ko je po dobrem skoku Drevenška na sredini igrišča na polovici Rudarja do žoge prišel Vuk. Podal je na desno do Dejana Zadnikarja, ki je preigral Nenada Novakovića. Ta je v kazenskem prostoru podal na levo, kjer je Amer Krcić z desetih metrov s pomočjo prečke žogo pospravil v mrežo.

Domžalčani so na 2:0 povišali v 81. minuti, ko so prišli do novega kota. Predložek je v kazenski prostor poslal Juninho, na prvi vratnici pa je z glavo žogo v mrežo dobesedno zabil Ivan Knezović. Tri minute pred koncem so imeli lepo priložnost tudi gostitelji, ko je Rotman pobegnil po levi strani, po tleh podal v sredino, kjer je neovirano s 13 metrov streljal Uroš Rošer, a je meril nekoliko previsoko. Velenjčani so tekmo končali z igralcem manj, saj si je Novaković v 89. minuti zaradi grobega prekrška nad vratarjem Vidmarjem prislužil drugi rumeni karton.

SORODNE NOVICE

  • 18.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Domžale
    Oglejte si izjave s tekme 1. kroga Prve lige med Rudarjem in Domžalami.

DELI NA