Domžale uspešno s knapi
Velenjski Rudar je v 22. krogu Prve lige izgubil proti Domžalam z 0:2 (0:1).

Znova zdesetkani Velenjčani so pred domačimi navijači doživeli še peti zaporedni poraz. Tega jim je prizadejal izkušeni napadalec Domžal Pekić, ki je odločilni gol zabil že v peti minuti, zmago pa je po številnih poskusih Rudarja ob koncu tekme potrdil Vidović. Domžalčane je po odhodu Vlada Badžima prvič vodil Darko Birjukov.

Gosti so tekmo izvrstno začeli. Že v peti minuti je Pekić, ki je po odhodu Badžima spet dobil mesto v prvi enajsterici, lepo stekel za hrbet domače obrambe in učinkovito vnovčil lepo podajo Drevenška. Sicer pa je pri domačinih, kjer niso mogli zaigrati Cipot, Kolsi, Mešić, Trifković, Kreft, Jeseničnik in Tolimir, Prašnikar že v tretji minuti preizkusil Vidmarja, ki se je izkazal.

Že v deseti minuti pa je domači trener Marijan Pušnik moral poseči po menjavi, poškodovanega Sulejmanovića je zamenjal De Moraes. Zadnjo lepšo akcijo pred "zatišjem" je končal Lo Duca, vendar je bil Vidmar spet na mestu. Nadaljevanje polčasa je minilo v precej dolgočasni predstavi, nekaj več so poskušali gosti (pri njih sta manjkala Brljak in Bešić), a več kot do polpriložnosti niso prišli.

V drugem polčasu je Pekić spet najprej opozoril nase. V 53. minuti je po lepem preigravanju in prodoru prišel sam pred Savića, a je bil slednji uspešnejši. V 60. pa so nastopile nove težave za Pušnika, ki se bo bržčas med vsemi najbolj veselil konca tega dela prvenstva.

Namreč ob vseh poškodovanih in kaznovanih igralcih je danes po dolgem času spet zaigral De Moraes, a tudi on je moral zaradi poškodbe gležnja po uri igre z igrišča.

Kljub vsej tej smoli so si Velenjčani v 68. minuti priigrali dotlej najlepšo priložnost za izenačenje, ko je Golob z glavo le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Podobno se je pripetilo tudi Prašnikarju dve minuti pozneje. Gostitelji so v teh trenutkih pritisnili proti domžalskim vratom.

Vidmar je tako moral posredovati v 77. minuti po Grbićevem poskusu, v 83., ko je od daleč sprožil Mujaković, v 90. pa ga je rešila prečka po Golobovem strelu. Sol v velenjske rane je v sodnikovem dodatku vtrl Vidović z drugim domžalskim zadetkom.

SORODNE NOVICE

DELI NA