Domžale v finišu
V Domžalah se je kot trenerski naslednik Roberta Pevnika predstavil Vlado Badžim, ki se je že na svojem debiju moral zoperstaviti svojim nekdanjim varovancem iz Kopra. Ti so mu v prvem polčasu malce grenili življenje, toda v drugem je novi trener Domžal z menjavami zadel v polno, preobrnil potek tekme in po sedmih tekmah "suše" le poskrbel za prvo zmago državnih prvakov, Koprčane pa še dodatno utrdil na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Primorci so tekmo bolje začeli.  V 17. minuti je namreč Žinko na sredini igrišča izgubil žogo. V protinapad je stekel Mertelj, ki je z desne strani lepo prenesel igro na levo do Brulca. Slednji je žogo lepo podal na rob kazenskega prostora, kjer je Božičič s 14 metrov z močnim strelom goste popeljal do vodstva.

Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre Koprčani. Tako so v 23. minuti spet izvedli hiter protinapad, ko je Božičič na desni strani našel Mertlja, ta je na robu kazenskega prostora preigral Knezovića in streljal v daljši kot, toda pri tem je bil nenatančen. V polčasu, kjer je precej primanjkovalo "akcije", so zadnjo priložnost spet imeli gosti, ko je Brulc meril s 25 metrov, Brljak pa je njegov poskus obranil.

Nekoliko spremenjena začetna postava Domžal se Badžimu ni izplačala, med drugim je nekdanji koprski strateg moral že v 26. minuti nerazpoloženega Paunescuja zamenjati z Juninhem, ob polčasu pa je iz igre potegnil še Hanžića in namesto njega vpoklical Apatiča. Očitno so spremembe zalegle, saj so domačini v drugem polčasu prevzeli pobudo, bili nevarnejši tekmec in na koncu tudi zmagali. Hasića sta mučila predvsem Žinko in Juninho, kot prvi pa ga je matiral kar kapetan Elsner.

V 78. minuti je Kirm izvedel prosti strel z desne strani in poslal žogo na prvo vratnico. Tam je bil najvišji Elsner, ki je z glavo izenačil izid na 1:1. Da pa je Badžim z menjavami res zadel v polno, je dokazala 81. minuta, saj sta bila v vodilni zadetek Domžal vpletena tudi Apatič in Juninho. Prvi je najprej podal na levi rob kazenskega prostora, kjer je žogo Žinko lepo sprejel in podal v sredino. Do nje se je dokopal Juninho, ki je s 14 metrov iz voleja zadel za 2:1. Končni izid je ob koncu tekme postavil Benko po hitrem protinapadu.

SORODNE NOVICE

DELI NA