Domžale z zmago na tretje mesto za konec jeseni

Aluminij - Domžale 1:4 (0:0)


Stadion Aluminija, gledalcev 150, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Koren (Turnišče).

Strelci: 0:1 Šimunović (50.), 0:2 Kous (53.), 1:2 Jeleč (66.), 1:3 Bešić (78./avtogol), 1:4 Dobrovoljc (83.).

Aluminij: Lipovac, Bingo, Kurež, Žagar (od 81. Režonja), Spahić (od 62. Pečovnik), D. Rešek (od 79. Kirič), Kožar, Kašnik, Bešić, M. Rešek, Jeleč.
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec (od 52. Rems), S. Vuk, Kovjenić, Halilović, Balokog, Ihbeisheh, Dobrovoljc, Šimunović (od 86. G. Vuk), Kous (od 74. Husmani).

Rumeni kartoni: D. Rešek; Kovjenić, Šimunović, Balokog, Kous.
Rdeč karton: /.

Domžalčani so jesenski del sezone končali v slogu. Po dobri igri v drugem polčasu so upravičili vlogo favorita in ekipo iz Kidričevega zanesljivo ugnali. Z enajsto zmago so se vsaj začasno povzpeli na tretje mesto, medtem ko Aluminij po 12. porazu ostaja pri dnu lestvice.

Prvi polčas v Kidričevem ni navdušil, maloštevilni gledalci so videli le malo "akcije". Nevarnejši so bili sicer gosti, ki so v uvodu polčasa prišli do dveh obetavnih priložnosti. V deseti minuti so gosti krenili v protinapad, Jaka Ihbeisheh je v kazenskem prostoru našel Slobodana Vuka, ki je sam prišel pred vratarja, a se je Kristian Lipovac izkazal.

Domači čuvaj mreže je bil v glavni vlogi tudi dve minuti pozneje, ko je Ihbeisheh z desetih metrov meril v dolgi kot, Lipovac je uspešno posredoval, domača obramba pa je nato žogo odbila v kot. Po njem je z glavo streljal Slobodan Vuk, a je Denis Rešek žogo izbil z golove črte. Domači posebej nevarni niso bili, v tem delu igre so sprožili vsega dva omembe vredna strela. Mitja Rešek je v 22. minuti z roba kazenskega prostora meril mimo, prav tako pa Robert Kurež v 41. minuti.

Uvod drugega polčasa je pripadel gostom, ki so hitro prišli do lepe prednosti. V 50. minuti je Mato Šimunović Lipovca premagal s strelom s 15 metrov malce z desne strani, tri minute zatem pa je po podaji Slobodana Vuka, ki je bil asistent že prvi prvem zadetku, iz bližine Aluminijevo mrežo zatresel Žiga Kous.

Domači so nato v 61. minuti dvakrat poskusili prek Adnana Bešića in Denisa Reška, a nevarnejši so bili gosti tri minute pozneje. Slobodan Vuk je prišel sam pred Lipovca, vendar je slednji dobro posredoval in žogo odbil v kot, po njem pa je Gaber Dobrovoljc močno streljal z glavo, a le malo mimo leve vratnice. V 66. minuti je domačim uspelo znižati zaostanek, po kotu Beišća je z glavo streljal David Kašnik, pred golom pa je smer žogi spremenil smer Jurica Jeleč in premagal Nejca Vidmarja.

Toda gosti so domače upe po ugodnem razpletu hitro razblinili. V 78. minuti je Šimunović podal iz kota, pred vrati je nespretno posredoval Bešić in premagal lastnega vratarja. Pet minut pozneje je tekmo dokončno odločil Dobrovoljc, ki je z glavo unovčil novo Šimunovićevo podajo iz kota.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij – Domžale

DELI NA